Stiftelsen Skansen

Det händer på Skansen i februari

Dela

Åk skridskor, grilla korv och gå på cirkus i februari! Samernas nationaldag högtidlighålls 6 februari, och sen startar sportlovet 24 februari med bland annat den öppna cirkusskolan.

Skridskoåkare. Foto: Pernille Tofte
Skridskoåkare. Foto: Pernille Tofte

Skansens skridskobana
Åk skridskor framför Sollidenscenen med utsikt över hela Stockholm, grilla korv och drick varm choklad. Skridskor finns att hyra på plats och hjälm ingår i priset.

Cirkus Skansen 
Unga artister framför cirkusnummer på högsta nivå med akrobatik, jonglering och magi. En stor show för alla barn med cirkusdrömmar. Föreställningar i Bragehallen varje söndag fram till 22 april kl 13.00 och kl 15.00. Biljetter säljs i Huvudingången och i Lill-Skansenbutiken. Pris barn 2 – 15 år 30:-, vuxen 50:-

Samiska dagar
Den samiska nationaldagen som infaller den 6 februari uppmärksammas med visningar, jojk och försäljning av samisk mat vid samevistet.

Öppen cirkusskola
I Bragehallen är det öppen cirkusskola varje lördag mellan 24 februari – 21 april samt varje vardag och lördag under sportlovet. Här kan alla åldrar pröva på cirkuskonster - balansera på boll eller spänd lina‚ jonglera med dukar‚ bollar och poi‚ rocka med rockring och klättra i tyg - och riktiga cirkusartister finns på plats för att hjälpa till. 

Sportlov på Skansen
Under sportlovet går det att åka skridskor, skidor och spark. Pröva på täljning, lyssna på berättelser och öva cirkuskonster i öppna cirkusskolan.  24 februari – 4 mars

Lill-Skansen   
Barnens egen djurpark öppettider februari är kl 10.00 – 15.00 vardagar och 10.00 – 16.00 helger och skollovsdagar.

Ridturer       
Ponnyridningen pågår vardagar kl. 13.00 – 14.00 och kl. 12.00 – 15.00 under helger och skollov. Pris 50:-


Med reservation för ändringar.

Bilder

Skridskoåkare. Foto: Pernille Tofte
Skridskoåkare. Foto: Pernille Tofte
Ladda ned bild
Jonglering på cirkusskolan. Foto: Pernille Tofte
Jonglering på cirkusskolan. Foto: Pernille Tofte
Ladda ned bild
Hantverk i renskinn. Reindeer purse. Foto: Marie Andersson/Skansen
Hantverk i renskinn. Reindeer purse. Foto: Marie Andersson/Skansen
Ladda ned bild

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Box 27807
115 93 Stockholm

08-442 80 00 vxlhttp://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Trendiga gråärter skapar rusning på Skansen9.1.2019 10:21Pressmeddelande

När Agneta Magnusson skulle presentera sin bok och ha en föreläsning om den trendiga gråärten, och de lika intressanta rovorna och kålrötterna, på Skansen den 16 januari blev det fullbokat direkt. -Det hade vi inte räknat med, säger Sarah Gühne som ansvarar för föreläsningsverksamheten. Som tur är har Agneta en lucka i kalendern så hon kan komma tillbaka för en ny föreläsning redan nu den 24 januari.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum