Afa Försäkring

Det nya omställnings- och kompetensstödet

Dela

Den 14 december arrangerar Afa Försäkring ett hybridseminarium med Caroline Söder, vd på Trygghetsfonden TSL och Michel Normark, chef Partsrelationer och försäkringsvillkor på Afa Försäkring, som berättar om det nya omställnings- och kompetensstöd som trädde i kraft den 1 oktober 2022.

Caroline Söder, vd på Trygghetsfonden TSL. Fotograf: Eva Lindblad.
Caroline Söder, vd på Trygghetsfonden TSL. Fotograf: Eva Lindblad.

Den 1 oktober trädde nya avtal och regler i kraft som innebär ett utvecklat omställningsstöd för den som behöver hjälp till nytt jobb, och ett nytt kompetensstöd både för den med eller utan anställning som vill stärka sin framtida ställning på arbetsmarknaden.

Bakgrunden till huvudavtalen och de nya reglerna är att den svenska arbetsmarknaden har förändrats de senaste decennierna – och fortsätter förändras. Digitalisering och teknikutveckling ökar behoven av flexibilitet och omställningsförmåga på hela arbetsmarknaden. Förändringen innebär nya möjligheter för många arbetstagare.

Trygghetsfonden TSL är omställningsorganisationen för yrkesarbetare inom Svenskt Näringslivs och LO:s avtalsområde. TSL hjälper den som blivit uppsagd eller avslutat en tidsbegränsad anställning till nytt arbete och ger karriär- och studievägledning och ekonomiskt stöd under utbildning. Även arbetsgivare och fackliga representanter får stöd och hjälp under hela omställningsprocessen. Genom Afa Försäkring kan den uppsagde få ekonomisk ersättning i form av ett engångsbelopp (AGB-ersättning).

Under webbinariet berättar Caroline Söder, vd på Trygghetsfonden TSL och Michel Normark, chef Partsrelationer och försäkringsvillkor på Afa Försäkring, om nyheterna i det nya omställnings- och kompetensstödet och vad det innebär.

Media hälsas välkomna att delta i webbinariet

Datum och tid: onsdag 14 december kl. 9.00–10.00. För dig som deltar fysiskt på plats serveras frukost från kl. 8.30.

Plats: Detta är ett hybridseminarium där du kan välja att antingen delta digitalt eller på plats i Hörsalen på Afa Försäkring, Klara Södra Kyrkogata 18, Stockholm.

Anmälan

Fysisk anmälan senast 12 december: anmäl dig här för att delta fysiskt på plats senast måndag 12 december.

Digital anmälan senast 13 december: anmäl dig till att delta digitalt här senast tisdag 13 december. En länk till webbinariet kommer att skickas till dig som är anmäld.

Frågor och mer information

Pressfrågor hänvisas till Linda Harling, presskommunikatör på Afa Försäkring: linda.harling@afaforsakring.se, 0730-96 35 12.

Övriga frågor: afaseminarier@afaforsakring.se

Välkommen!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Caroline Söder, vd på Trygghetsfonden TSL. Fotograf: Eva Lindblad.
Caroline Söder, vd på Trygghetsfonden TSL. Fotograf: Eva Lindblad.
Ladda ned bild
Caroline Söder, vd på Trygghetsfonden TSL. Fotograf: Eva Lindblad.
Caroline Söder, vd på Trygghetsfonden TSL. Fotograf: Eva Lindblad.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Afa Försäkring
Afa Försäkring9 av 10 är försäkrade genom jobbet. Afa Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Våra försäkringar är bestämda i kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter och vi försäkrar människor i privat näringsliv, kommuner och regioner. Afa Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. Afa Försäkring har cirka 650 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. www.afaforsakring.se

Följ Afa Försäkring

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Afa Försäkring

Ny rapport: Hur skulle sjukfrånvaron se ut med en jämn könsfördelning i yrkesgrupper?24.1.2023 03:00:00 CET | Pressmeddelande

Långvarig sjukfrånvaro för kvinnor och män ser olika ut i arbetslivet. Men hur skulle sjukfrånvaron se ut om könsfördelningen i olika yrkesgrupper vore jämn? Afa Försäkring gör ett tankeexperiment som visar att rangordningen av yrken med högst risk för långvarig sjukfrånvaro tydligt förändras om man beräknar hur stor risken skulle vara vid en tänkt jämn könsfördelning i yrkesgrupperna.

38 miljoner från Afa Försäkring till forskning om AI på svenska arbetsplatser23.1.2023 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Automatisering, robotar och AI införs och används alltmer på arbetsplatser i Sverige, samtidigt som det idag saknas kunskap om hur detta påverkar människors arbetsmiljö. Nu tilldelas nio forsknings- och utvecklingsprojekt, FoU-projekt, sammanlagt 38 miljoner kronor av Afa Försäkring i FoU-programmet Arbetsmiljöeffekter vid automatisering, robotisering och nyttjande av artificiell intelligens.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum