Einar Mattsson

”Det roligaste är när jag får vara kreativ och experimentera”— fredagsporträttet med Douglas Hamilton

Dela

Douglas Hamilton är en uppskattad medarbetare på utemiljö-avdelningen. Med kunskap av färg och form och stor experiment-lust föreslår han kreativa sammansättningar av funktionella och vackra växter som skapar effekter. Orkidéer fascinerar liksom udda begonior i dagens fredagsporträtt:

Foto: Katarina Lorenz
Foto: Katarina Lorenz

När, hur och varför hamnade du på Einar Mattsson?
– 2020 ville jag göra något annat och kikade på olika jobbannonser och sökte säsongsjobb. Jag fick jobbet på utemiljögruppen och trivdes superbra, dels med arbetsuppgifterna dels med mina fantastiska kollegor.

Hur känns det att jobba utomhus på våren när naturen kommer till liv, gräset blir grönt och solen skiner efter en kall vinter?
– Det är obeskrivligt. Jag ogillar verkligen vintern starkt så när de första knopparna visar sig är det som om jag själv vaknar till liv.

Ni i Utemiljö-gruppen är duktiga på att lyfta fram och skapa vackra entréer och omgivningar till både nybyggda hus och de äldre fastigheterna. Hur lär man sig få ett öga för det?
– Viktigast är nog att få testa olika varianter. Du märker snabbt vad som funkar. När du känner dig bekväm kan du börja leka med linjer för att skapa effekter. Det viktigaste är förståelse för färger och deras samspel.

Försöker ni välja växter som var typiska för det årtiondet huset byggdes?
– Vi brukar inte välja växter från samma årtionde. Fast just nu planerar vi faktiskt nya rabatter på Sigtunagatan där vi kör på en stil som kallas ”Arts & crafts” som är från samma århundrade som fastigheten byggdes.

Vad har du för roll i er grupp idag?
– Eftersom jag har studerat färg och form, så är jag ofta med och bollar idéer för våra olika projekt.

Vilken är din favoritväxt?
– Jag älskar orkidéer. De har spännande blommor, tillhör världens näst största familj av växter och finns i varenda världsdel. Även norr om polcirkeln. Just nu är min favorit Lepanthes acuminata.

Vad är roligast i jobbet – när är du som mest nöjd?
– Det roligaste är när jag får vara kreativ och experimentera med våra olika säsongsplanteringar.

Hur får ett företag begåvade kollegor att stanna?
­– Genom att ge en tydlig position att växa på, både som person och i yrket.

Vilken var den senaste riktigt bra tv-serien du följde?
–The Mandalorian. Den är så välskrivet och jag är en Star Wars-nörd.

Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu om du kunde välja?
– Borneo. Tack vare den artrikedom av växter som finns där. Med lite tur kanske jag skulle kunna upptäcka en ny art.

Vilket är ditt bästa köp någonsin?
– En stickling av Begonia bogneri. Det är en fantastisk begonia i miniatyr från Madagaskar. Du kan inte gissa att det är en begonia förrän du ser blommorna. De är ganska knepiga att hantera så den har lärt mig mycket om dessa växters behov.


Tre snabba:
O´boy eller te? Te.
Pelargon eller dahlia? Dahlia.
Sova länge eller gå upp tidigt? Upp tidigt. 

Nyckelord

Bilder

Foto: Katarina Lorenz
Foto: Katarina Lorenz
Ladda ned bild

Om

Om Einar Mattsson AB 
Einar Mattsson AB är moderbolag i en familjeägd bolagsgrupp som varit verksam på Storstockholms fastighets- och byggmarknad sedan 1935. Idag är Einar Mattsson Stockholms största privata ägare av hyresbostadsfastigheter och bland de mest aktiva projektutvecklarna av nya bostäder i regionen. Den kommande tioårsperioden kommer Einar Mattsson att uppföra 4 000 nyproducerade bostäder i egen regi. Koncernens förvaltningsbolag förvaltar cirka 15 000 bostäder åt en bred kundkrets av etablerade fastighetsägareBolagsgruppen omfattar även en verksamhet som arbetar med investeringar utanför kärninnehaven. 

 Läs mer om oss på www.einarmattsson.se och Facebook 

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

En förutsättning för renovering av Hovings malmgård och levande stadsmiljö26.9.2022 06:03:00 CEST | Nyheter

Einar Mattssons ambition är att för Judiska Hemmets räkning tillföra vård- och omsorgsboenden för äldre i kvarteret Sommaren 10, något som Stockholm efterfrågar. Platsens kvaliteter gör den lämplig för ett trivsamt boende med en långsiktig verksamhet som tar hand om malmgården och ger den liv. Det är också en förutsättning för finansieringen av en varsam renovering och upprustning av Hovings Malmgård. Gestaltningen av de nya byggnaderna kommer att anpassas till Hovings Malmgård som spelar huvudrollen. Vi vill också iordningställa levande parkytorna som fler stockholmare och besökare kan glädjas åt.

”Det finns struktur, ordning och möjlighet att utvecklas här” — fredagsporträttet med Irene Myrsell23.9.2022 10:00:00 CEST | Blogginlägg

Naturen, arbetet och livsglädjen präglar projektchef Irene Myrsell. Med rötterna i Dalarna, med ett ombyggnads- och renoverings-CV som får många andras att blekna baxar hon tillsammans med kollegorna tryggt igenom ännu en ombyggnad och renovering. Irene är stolt över återbruksarbetet i koncernen, ägarfamiljens långsiktighet och förmågan att anpassa sig över konjunkturerna. Möt vår härliga ost- och sko-fantast Irene i dagens porträtt:

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum