Vänsterpartiet Malmö

Det tog dem 12 timmar att sälja ut LSS - V i full opposition

Dela

Idag är en sorgens dag. Socialdemokraterna bildar mittenstyre med Liberalerna och MP agerar stödparti till en borgerlig politik. Vänsterpartiet går nu i full opposition och står fast vid att satsningar på Malmös välfärd behövs - inte nedskärningar och utförsäljningar. - Det tog dem mindre än 12 timmar att sälja ut LSS:en, säger Emma-Lina Johansson, kommunalråd (V).

Igår kväll blev det känt att Liberalerna tackar ja till Socialdemokraternas minst sagt generösa erbjudande och Malmö kommer därmed att styras av en mittenkoallition. Vänsterpartiet är därmed det enda vänsteralternativet och går i full opposition. 

För Vänsterpartiet betyder innehållet i politiken allt, att lova att Liberalerna ska få igenom ”minst hälften” av sitt kommunpolitiska handlingsprogram för mandatperioden är inget annat än en total utförsäljning av den socialdemokratiska politiken och en kraftig högersväng för Malmö. Under dagen har det också kommit uppgifter om att funktionsstödsnämnden fattat beslut om att initiera en utförsäljning av LSS- och socialpsykiatriboenden i Malmö, det tog alltså mindre än tolv timmar innan den borgerliga politiken fick sitt genomslag. 

- Malmöborna förtjänar bättre. Vi behöver en starkare välfärd – nu får vi en svagare. För oss i Vänsterpartiet är det en sorg att se hur Malmöborna kommer att drabbas av högerpolitiken. Vi vill se en politik som gör Malmö mer jämlikt - inte en som skapar större klyftor och segregation, säger Emma-Lina Johansson, kommunalråd (V). 

Vänsterpartiet Malmö ökade kraftigt i valet och har sedan årsskiftet fördubblat sitt medlemsantal. 

- Vi har aldrig varit starkare, säger Anders Skans, gruppledare (V). Många malmöbor vill ha vänsterpolitik, vi är redo att ta kampen för ett rättvist och jämlikt Malmö!  

Nyckelord

Kontakter

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Skifte i Malmövänsterns topp12.9.2018 08:00:00Pressmeddelande

Hanna Thomé har meddelat Vänsterpartiet Malmös valberedning att hon inte kandiderar till kommunalråd för ytterligare en period. Vänsterpartiet Malmö väljer kommunalråd på ett medlemsmöte den 11 oktober. Hanna är kvar tills denna mandatperiod löper ut den 15 oktober. - Det har varit en stor ära och ett mycket givande uppdrag att vara kommunalråd för Vänsterpartiet i åtta år. Det har varit en händelserik period och vårt parti har gjort enorma framsteg och satt viktiga politiska avtryck. I två valrörelser har vi kraftigt stärkt vårt mandat från Malmöborna. Jag har som kommunalråd fått vara med när vårt parti gått från 5,18 procent 2010 till årets valresultat på ca 11 procent, det känns fantastiskt, säger Hanna Thomé. - Kommunalråd är inget livsuppdrag utan något som man gör en period av livet. Därför tycker jag det är dags att gå vidare. Vår partiförening har växt otroligt mycket och det finns gott om kompententa kamrater som kan ta vid. Vänsterpartiet är en mycket viktig kraft för Malmö,

Pressinbjudan till Malmövänsterns valvaka6.9.2018 14:49:00Pressinbjudan

Vänsterpartiet Malmö bjuder in media att närvara på den lokala valvakan, söndagen den 9 september. Under kvällen kommer valresultat och kommentarer varvas med tal från scen och kulturinslag. - Det är svårt att sia om valresultatet men jag tror att Vänstern ökar ordentligt i valet, både lokalt och nationellt. Vi har gjort en fantastisk valrörelse och fått många nya medlemmar. Det är helt uppenbart att många människor sätter sitt hopp till oss i vänstern, säger Mirjam Katzin, ordförande för Vänsterpartiet Malmö. Vänsterpartiet Malmö har gjort sin mest omfattande valrörelse någonsin. Ca 600 personer har deltagit i valkampanjen i ca 700 olika aktiviteter som flygbladsutdelning, valstugepass och debatter. Aktiviteterna har skett på 100 olika platser i hela Malmö. För första gången i Malmövänsterns historia har medlemmarna även ringt väljare och därigenom haft över 7000 kvalificerade samtal. - Det är ett styrkebesked. Många känner förtvivlan över rasismens och högerpolitikens framväxt men vi

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum