Vänsterpartiet Malmö

Det tog dem 12 timmar att sälja ut LSS - V i full opposition

Dela

Idag är en sorgens dag. Socialdemokraterna bildar mittenstyre med Liberalerna och MP agerar stödparti till en borgerlig politik. Vänsterpartiet går nu i full opposition och står fast vid att satsningar på Malmös välfärd behövs - inte nedskärningar och utförsäljningar. - Det tog dem mindre än 12 timmar att sälja ut LSS:en, säger Emma-Lina Johansson, kommunalråd (V).

Igår kväll blev det känt att Liberalerna tackar ja till Socialdemokraternas minst sagt generösa erbjudande och Malmö kommer därmed att styras av en mittenkoallition. Vänsterpartiet är därmed det enda vänsteralternativet och går i full opposition. 

För Vänsterpartiet betyder innehållet i politiken allt, att lova att Liberalerna ska få igenom ”minst hälften” av sitt kommunpolitiska handlingsprogram för mandatperioden är inget annat än en total utförsäljning av den socialdemokratiska politiken och en kraftig högersväng för Malmö. Under dagen har det också kommit uppgifter om att funktionsstödsnämnden fattat beslut om att initiera en utförsäljning av LSS- och socialpsykiatriboenden i Malmö, det tog alltså mindre än tolv timmar innan den borgerliga politiken fick sitt genomslag. 

- Malmöborna förtjänar bättre. Vi behöver en starkare välfärd – nu får vi en svagare. För oss i Vänsterpartiet är det en sorg att se hur Malmöborna kommer att drabbas av högerpolitiken. Vi vill se en politik som gör Malmö mer jämlikt - inte en som skapar större klyftor och segregation, säger Emma-Lina Johansson, kommunalråd (V). 

Vänsterpartiet Malmö ökade kraftigt i valet och har sedan årsskiftet fördubblat sitt medlemsantal. 

- Vi har aldrig varit starkare, säger Anders Skans, gruppledare (V). Många malmöbor vill ha vänsterpolitik, vi är redo att ta kampen för ett rättvist och jämlikt Malmö!  

Nyckelord

Kontakter

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Malmövänstern kräver: Ta ansvar för både hemlösheten och våra skattepengar!8.5.2019 15:12:10 CESTPressmeddelande

På dagens kommunstyrelsemöte presenterades en lägesrapport om bostadsförsörjningen i Malmö, samtidigt som avslöjande tidningsrubriker larmar om hur skattepengar går till företag som agerar mellanhänder i bostadskrisens Malmö och tar ut ockerhyror. Vänsterpartiet lämnar under dagen in en enkel fråga till ansvarigt kommunalråd Sedat Arif (S) om huruvida han tänker ta initiativ för att stoppa användandet av enskilda företag som mellanhänder i bostadskrisen och se till att ansvarsfullt använda våra gemensamma skattepengar.

Malmövänstern motionerar: Värna om Malmös biologiska mångfald, rädda våra bin!30.4.2019 09:01:53 CESTPressmeddelande

Ett av Malmö stads miljömål syftar just till att värna om och stödja den biologiska mångfalden genom att bevara och skydda naturen samt ta särskilt ansvar för hotade och sällsynt arter som lever i kommunen. Men detta mål är enligt den senaste miljöredovisningen ett mål som inte kommer att uppnås. I Sverige är en tredjedel av våra 270 vilda biarter på väg att försvinna, Vänsterpartiet kräver därför att Malmö stad värnar om vår biologiska mångfald.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum