Uppsala kommun

Detaljplan för nya Gottsundaskolan på samråd

Dela

Plan- och byggnadsnämnden har fattat beslut om samråd för detaljplanen för den nya Gottsundaskolan. I detaljplanen föreslås nya permanenta lokaler för Gottsundaskolan, årskurs 6–9, och möjlighet att i framtiden utöka befintliga Treklangens skola, årskurs F-5. Det nya skolområdet kommer att kunna rymma cirka 1400 elever och inkluderar två nya fullstora idrottshallar.

Under samrådet ges allmänheten möjlighet att lämna synpunkter om förslag till detaljplanen, som bygger på en förstudie från Uppsala kommun.

- Gottsunda ska bort från polisens lista över särskilt utsatta områden. I det arbetet kommer den nya Gottsundaskolan att spela en avgörande roll och vara en samlingsplats för hela området, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Förslaget till detaljplan inkluderar trygga skolgårdar, samnyttjande av pedagogiska lokaler efter skoltid, allmänhetens möjlighet att röra sig inom skolområdet samt hur platsen ska bidra till övrig stadsutveckling i Gottsunda.

- Gottsundaskolan utgör hjärtat i stadsdelen, och en ny skola byggd för framtiden visar vi att vi tror på området och skapar ännu bättre förutsättningar för lärande och goda kunskapsresultat, säger Helena Hedman Skoglund (L), ordförande utbildningsnämnden.

När Gottsundaskolan brann ned förra hösten växlades arbetet med att bygga den nya skolan upp. Redan till skolstarten hösten 2019 stod en provisorisk skola på plats där den gamla brunnit ned och eleverna kunde komma tillbaka till sin skola. Nu är målet att den nya skolan byggs snabbare än tidigare planerat. Det nya skolområdet kommer ligga söder om den nuvarande skolan.

- När den gamla Gottsundaskolan brann ner snabbade vi på arbetet med att få fram den nya Gottsundaskolan, och jag är glad att vi redan nu kan skicka ut detaljplanen på samråd, säger Ylva Stadell (S), ordförande plan- och byggnadsnämnden.

Samrådet pågår mellan 4 november och 16 december 2019, och beslut kring detaljplan planeras att fattas i slutet av nästa år.

Nyckelord

Kontakter

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum