Umeå kommun

Detaljplan klar för nytt flerbostadshus i centrala Holmsund

Dela

Vid korsningen Industrigatan/Centralgatan, i anslutning till Himmelska fridens torg i Holmsund, planeras ett nytt flerbostadshus. Det nya huset blir tre våningar och ger ett tillskott på cirka åtta nya lägenheter.

Planområdet
Planområdet

– Det blir bra att bebygga den här platsen som ligger väldigt centralt i Holmsund. Vi vet att efterfrågan på lägenheter i Holmsund är stor så det här är ett välkommet tillskott, säger Mikael Berglund (S), byggnadsnämndens ordförande.

Den nya byggnaden ska placeras med långsidan mot Centralgatan. Avståndet till gatan ska vara mellan två till tre meter för att inte påverka sikt och tillgänglighet för biltrafiken samt den intilliggande busshållplatsen. Höjden är satt till tre våningar med en nockhöjd på max 11,5 meter. Byggrätten är reglerad till 820 kvadratmeter bruttoarea. En 215 kvadratmeter stor carport kan byggas.

Mer information:

Mikael Berglund (S)
ordförande
byggnadsnämnden
070-559 71 84
mikael.berglund@umea.se

Ulrik Berg (M)
vice ordförande
byggnadsnämnden
070-679 75 03
ulrik.berg@umea.se

Mattias Sehlstedt (V)
2:e vice ordförande
byggnadsnämnden
070-627 53 15
mattias.sehlstedt@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Planområdet
Planområdet
Ladda ned bild
Skiss över möjlig utformning
Skiss över möjlig utformning
Ladda ned bild
Skiss över möjlig utformning
Skiss över möjlig utformning
Ladda ned bild

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Delvis distans fram till påsklovet på kommunala högstadieskolor25.2.2021 12:12:24 CETPressmeddelande

Eleverna på de kommunala högstadieskolorna fortsätter med delvis distansundervisning fram till påsklovet för att minska trängsel i skolans lokaler. Elever i årskurs 7 och 8 växlar varannan vecka mellan att ha undervisning i skolan och på distans till och med den 1 april. Elever i årskurs 9, elever i grundsärskolan och vissa elever med särskilda behov fortsätter ha undervisning på skolan.

Distansundervisning fram till påsklovet på de kommunala gymnasieskolorna24.2.2021 14:02:26 CETPressmeddelande

De kommunala gymnasieskolorna fortsätter med delvis distansundervisning fram till påsklovet (till och med torsdag 1 april). Precis som tidigare innebär det att endast en tredjedel av eleverna får närundervisning på skolorna. – Det är tyvärr ett helt nödvändigt beslut. Vi befinner oss i ett kritiskt läge med ökad smittspridning i stora delar av länet, säger Ann-Christine Gradin, utbildningsdirektör.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum