Umeå kommun

Detaljplanen för resecentrum i Sävar delas upp i två detaljplaner

Dela

Trafikverket arbetar med en järnvägsplanen för sträckan Dåva – Gryssjön. För att järnvägsplanen ska kunna färdigställas behöver det bli klart hur gator ska ansluta till det nya resecentret i Sävar. Därför delas detaljplanen för resecentret upp i två delar. En detaljplan för omdragningen av Kungsvägen och gång- och cykelbron över E4:an samt en detaljplan för resecentrum och resterande delar.

Detaljplanen delas upp i två delar.
Detaljplanen delas upp i två delar.

– När järnvägsplanen ska fastställas behöver det vara tydligt hur man tar sig till resecentret. För att vi ska kunna tillgodose Trafikverkets tidsplan och tillvarata våra resurser på bästa sätt delar vi därför planen i två delar. Det ger oss tid att arbeta vidare med området kring resecentret i Sävar på ett bra sätt, säger Mikael Berglund (S), byggnadsnämndens ordförande.

I arbetet med den andra detaljplanen utreds ambitionsnivå för området runt resecentrum och hur Öxbäcken ska hanteras. Det finns ingen anledning att skynda fram den planen då byggandet av resecentrum preliminärt planeras påbörjas cirka år 2028.

Mer information:

Mikael Berglund (S)
ordförande
byggnadsnämnden
070-559 71 84
mikael.berglund@umea.se

Ulrik Berg (M)
vice ordförande
byggnadsnämnden
070-679 75 03
ulrik.berg@umea.se

Mattias Sehlstedt (V)
2:e vice ordförande
byggnadsnämnden
070-627 53 15
mattias.sehlstedt@umea.se

Kontakter

Bilder

Detaljplanen delas upp i två delar.
Detaljplanen delas upp i två delar.
Ladda ned bild

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Tomtebo strand får namn från folktro och Nydalas växtlighet16.6.2021 17:37:17 CEST | Pressmeddelande

Ett stort antal gator, torg, gång- och cykelvägar, parker och broar i det nya stadsdelsområdet Tomtebo strand har fått namn. Namnsättningen för Tomtebo strand anknyter i söder till temat svensk folktro, där utgångspunkten är en övernaturlig skog som lockar in och vilseleder människor – ett vanligt inslag i den svenska folktron. Den östra och norra delen av Tomtebo strand har ett annat fokus. Där uppmärksammas närheten till Nydalasjön genom att namnsätta efter den växtlighet som faktiskt finns i och omkring sjön.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum