Apollo

Detta tränar svenskarna helst på semesterresan

Dela

Intresset för träningsresor är större än någonsin. En ny Sifo-undersökning som Apollo låtit göra visar att antalet svenskar som varit på en träningsresa nästan fördubblats på bara ett år och det är framförallt kvinnors intresse för träningsresor som ökar.

Sifo-undersökningen visar att var tionde svensk varit på en träningsresa, vilket motsvarar över 700 000 svenskar. Apollo är en av de största aktörerna i Norden inom träningsresesegmentet och tog under 2018 emot cirka 30 procent fler gäster till hotell med träningsutbud, jämfört med 2017.

– Vi upplever en starkt ökad efterfrågan på träningsresor till våra Apollo Sports- och Apollo Mondo-hotell som erbjuder olika typer av träning. Desutom ser vi att våra nischade träningsevent med fokus på specifika aktiviteter eller sporter som cykel, yoga och surf blir allt mer attraktiva. För oss är det viktigt att utmana och överträffa kundernas förväntningar genom att erbjuda träning av högsta kvalitet och ibland även till annorlunda och exotiska resmål som Kerala i Indien eller Kappadokien i Turkiet, säger Daniel Giray, sportchef på Apollo.

Detta vill svenskarna helst träna på semesterresan

  1. Vandring
  2. Yoga
  3. Skidor
  4. Cykel
  5. Gruppträning

Även Apollos två systerbolag, Xtravel som arrangerar skid-, surf och äventyrsresor, och Golf Plaisir som säljer golfresor har på senare år märkt av en ökad efterfrågan.

– Både Xtravel och Golf Plaisir upplever en ökad efterfrågan på sina resor så det står helt klart att fler och fler vill aktivera sig i samband med sin semester. Xtravels utbud med bland annat skidresor till Kanada, Japan och utvalda destinationer i Alperna är mycket eftertraktat. Golfresearrangören Golf Plaisir ökar också stadigt med en mycket hängiven målgrupp av golfare som väljer att boka i god tid för att säkerställa att man får precis det man söker för sin kommande golfresa, säger Peter Browall, VD för Xtravel och Golf Plaisir.

Om Sifo-undersökningen:

Undersökningen genomfördes i Kantar Sifos webbpanel under tiden 22-31 maj 2019. Totalt tillfrågades 1000 personer i åldern 16-74 år om sin senaste semesterresa. Svaren är riksrepresentativt fördelade över Sverige.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med flygbolaget Novair, specialistarrangörerna Golf PlaisirLime Travel och Xtravelsamt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015. www.apollo.se

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

Apollo öppnar sitt första koncepthotell i Norden: Apollo Mondo Family i Båstad15.5.2020 09:34:01 CESTPressmeddelande

Idag lanserar Apollo sitt allra första Apollo Mondo Family hotell i Norden, i samarbete med Hotel Riviera Strand - en del av Gram Hotels. Hotellet blir en del av Apollos familjekoncept. Detta är andra steget i en långsiktig strategi för att etablera semesterupplevelser inom Norden. Redan förra veckan släppte researrangören nyheten om Apollo Sports etablering i Sverige. Fler nordiska nyheter kommer att presenteras inom kort.

Apollo lanserar semester i Sverige7.5.2020 16:50:45 CESTPressmeddelande

I sommar är det många som fått ändra sina semesterplaner. Apollos fokus har alltid varit att skapa minnesvärda semesterupplevelser runt om i världen. Även inför den här sommaren pågår arbetet för fullt med att utveckla nya destinationer och i år har turen kommit till resmål i Skandinavien - och allra först ut är Sverige. Från och med idag och framåt lanserar Apollo en rad erbjudanden som ska hjälpa svenskar att semestra lokalt, hälsosamt och inom ramen för rådande omständigheter. Det blir allt från lokala pärlor till familjehotell med sport, träning och aktiviteter för barn. Inom kort lanserar vi också vårt första nordiska Mondo Family-hotell som ligger naturskönt och direkt på stranden, men var är ännu hemligt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum