Apollo

Detta tränar svenskarna helst på semesterresan

Dela

Intresset för träningsresor är större än någonsin. En ny Sifo-undersökning som Apollo låtit göra visar att antalet svenskar som varit på en träningsresa nästan fördubblats på bara ett år och det är framförallt kvinnors intresse för träningsresor som ökar.

Sifo-undersökningen visar att var tionde svensk varit på en träningsresa, vilket motsvarar över 700 000 svenskar. Apollo är en av de största aktörerna i Norden inom träningsresesegmentet och tog under 2018 emot cirka 30 procent fler gäster till hotell med träningsutbud, jämfört med 2017.

– Vi upplever en starkt ökad efterfrågan på träningsresor till våra Apollo Sports- och Apollo Mondo-hotell som erbjuder olika typer av träning. Desutom ser vi att våra nischade träningsevent med fokus på specifika aktiviteter eller sporter som cykel, yoga och surf blir allt mer attraktiva. För oss är det viktigt att utmana och överträffa kundernas förväntningar genom att erbjuda träning av högsta kvalitet och ibland även till annorlunda och exotiska resmål som Kerala i Indien eller Kappadokien i Turkiet, säger Daniel Giray, sportchef på Apollo.

Detta vill svenskarna helst träna på semesterresan

  1. Vandring
  2. Yoga
  3. Skidor
  4. Cykel
  5. Gruppträning

Även Apollos två systerbolag, Xtravel som arrangerar skid-, surf och äventyrsresor, och Golf Plaisir som säljer golfresor har på senare år märkt av en ökad efterfrågan.

– Både Xtravel och Golf Plaisir upplever en ökad efterfrågan på sina resor så det står helt klart att fler och fler vill aktivera sig i samband med sin semester. Xtravels utbud med bland annat skidresor till Kanada, Japan och utvalda destinationer i Alperna är mycket eftertraktat. Golfresearrangören Golf Plaisir ökar också stadigt med en mycket hängiven målgrupp av golfare som väljer att boka i god tid för att säkerställa att man får precis det man söker för sin kommande golfresa, säger Peter Browall, VD för Xtravel och Golf Plaisir.

Om Sifo-undersökningen:

Undersökningen genomfördes i Kantar Sifos webbpanel under tiden 22-31 maj 2019. Totalt tillfrågades 1000 personer i åldern 16-74 år om sin senaste semesterresa. Svaren är riksrepresentativt fördelade över Sverige.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med flygbolaget Novair, specialistarrangörerna Golf PlaisirLime Travel och Xtravelsamt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015. www.apollo.se

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

Golf Plaisir lanserar världsunik tjänst för dynamisk paketering av golfresor6.11.2019 11:35:58 CETPressmeddelande

Golf Plaisir tar onlineförsäljning av golfresor ett steg längre genom att erbjuda möjligheten att själv skräddarsy sin golfresa vad gäller resmål, restid, hotell, flyg och starttider för golf. Det unika med tjänsten är möjligheten att boka starttider i kombination med flyg och hotell. Detta gör att man kan välja och kombinera 1000-tals flyg och hotell med spel på över 700 golfbanor i Europa via vår samarbetspartner OnTee som har Europas största plattform för starttidsbokningar online. Allt bokas i samma tjänst online. Se mer på golfplaisir.apollo.se

Svenskarnas resemönster blir allt mer självständigt - var tionde reser på egen hand14.8.2019 07:03:00 CESTPressmeddelande

Fler än en halv miljon svenskar har rest utomlands på egen hand under det senaste året – vilket motsvarar var tionde resa, det visar en ny undersökning som Apollo har gjort i samarbete med Sifo. Tidigare har soloresenärer ofta paketerat sina resor själva men nu börjar allt fler researrangörer att anpassa sig efter målgruppen och sätta ihop färdiga paketresor även för soloresenärer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum