Norrköpings kommun

Dialogforum tydliggör läge och behov

Dela

Kultursektorn har drabbats hårt av den pågående pandemin. Publikbegränsningar har inneburit intäktsförluster för kulturella verksamheter. För att möta upp behovet hos Norrköpings kulturliv genomför kultur- och fritidskontoret ett digitalt dialogforum för stadens kulturföreningar onsdagen den 9 december.

Det har varit ett oerhört tungt år för kulturbranschen. Dialogforumet blir en möjlighet för oss att både beskriva vad vi gjort och vad vi gör och samtidigt lyssna in hur behoven ser ut i Norrköpings kulturliv, säger Olle Johansson, kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Olle Johansson kommer att medverka tillsammans med kultur- och fritidsdirektör Maria Modig, Åsa-Karin Svensson, enhetschef kultur, event och fritid samt Region Östergötlands kulturchef Rikard Åslund och kulturstrateg Maria Brusman.

På regional nivå har naturligtvis kulturlivet drabbats hårt av pandemin, inte minst yrkesverksamma kulturskapare. Alla dialoger är viktiga för oss i strävan att skapa en helhetsbild i länet, säger Rikard Åslund.

Dessutom kommer Olle Tholén, producent på Crazy Pictures och Eva Carlsson, producent på Teater Pelikan medverka för att ge sina bilder av det aktuella läget.

Denna typ av dialogforum är viktiga för vår bransch. Vi har alla mycket att vinna på samarbete för att se till att vi kan hjälpas åt i tuffa tider, säger Olle Tholén.

Alla kulturföreningar är inbjudna och dialogforumet kommer att sändas live via Zoom mellan klockan 17.30 och 18.30 från Hörsalen. Dialogforum kommer även kunna följas på play.norrkoping.se.

Kontakt:
Maria Modig
Titel: kultur- och fritidsdirektör
Telefon: 011- 15 29 26

Olle Johansson
Titel: ordförande i kultur- och fritidsnämnden.
Telefon: 073-020 17 20

Rikard Åslund
Titel: kulturchef Region Östergötland
Telefon: 010-103 71 24

___________________________________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Förintelsens minnesdag blir digital i år18.1.2021 14:52:56 CETPressmeddelande

Varje år anordnar Norrköpings kommun och Svenska kyrkan i Norrköping Demokrati- och människovärdedagar. Eftersom pandemin gör att man inte kan träffas som vanligt blir årets dagar digitala. Förintelsens minnesdag, onsdag 27 januari, utgör det första digitala arrangemanget under veckan. Media erbjuds en möjlighet att ta bilder och ställa frågor i samband med förinspelningen av arrangemanget, som sker den 19 januari.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum