Jönköpings kommun

Digert program för kommunens barn och unga hela sommarlovet

Dela

Cirkuspromenad, magnetfiske, dans, mobil fritidsgård och den populära slöjdutmaningen från förra sommaren … listan över sommarlovsaktiviteter i Jönköpings kommun är lång.

Jönköpings kommuns barn och unga har ett späckat sommarlov att se fram emot även i år. Tillsammans med föreningar och organisationer har det skapats förutsättningar för många olika aktiviteter på flera platser runt om i kommunen.


­- Föreningarna står för ett annat utbud och andra möjligheter som är oerhört viktiga för oss och är ett bra komplement till vårt eget utbud av aktiviteter, säger Mazar Alijevski, Förvaltningsdirektör på kultur- och fritidsförvaltningen.

- Vi har försökt hitta aktiviteter som gör att det finns något för alla, allt från att paddla kanot i Huskvarnaån till att köra Open Mic i Rosa villan vid Vättersranden - det tillsammans med beprövade klassiker som vår rullande pop-up-fritidsgård ”Sommarsläpet”, magnetiske vid Smeden och slöjdutmaningen på biblioteken, säger Andreas Törnkvist, avdelningschef på Ung Fritid, kultur- och fritidsförvaltningen.

- I och med att några av våra bibliotek har sommarstängt gjorde vi en barnkonsekvensanalys. Lösningen blev appen Bibblix, med litteratur för barn och unga i åldern 6–12 år. Genom att logga in med sitt bibliotekslånekort ges barnen tillgång till drygt 2400 böcker direkt i telefonen eller surfplattan. Varje vecka tillkommer dessutom 5–10 nya titlar i appen. Ytterligare en sommarlovsklassiker är ”Sommarboken”, där barn och unga får välja en egen bok när de slutfört en läsutmaning, säger Julia Sandwall, avdelningschef Kultur och bibliotek, kultur- och fritidsförvaltningen.

Återigen ger statligt stöd i form av Delmos-bidrag och pengar från Socialstyrelsen på totalt 2,8 miljoner kronor möjlighet att satsa extra på några av kommunens prioriterade områden Råslätt, Österängen, Öxnehaga och Huskvarna söder men även andra kommundelar. Liksom tidigare år bidrar Vätterhem (ett av Jönköpings kommuns bostadsbolag) till sommarlovet med träffpunkten ”Sommarkraft” där man bland annat tipsar om saker att göra på sommarlovet.

Sommarlovsprogrammet bjuder också på utomhusaktiviteter som musik- och grillkvällar på kommunens fritidsgårdar, möjlighet att prova på olika sporter, musikskaparcamps, teaterföreställningar i Smedbyparken liksom på andra platser runt om i kommunen, quiz och filmworkshops för att bara nämna några av alla aktiviteter som går att ta del av.

Sommarlovsaktiviteterna presenteras på jonkoping.se/sommarlov – en sida som uppdateras löpande med aktiviteter.

Sommarlovsaktiviteterna följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer.

Nyckelord

Kontakter

Julia Sandwall
Avdelningschef Kultur och bibliotek, kultur- och fritidsförvaltningen
E-post: julia.sandwall@jonkoping.se
Telefon: 036-105071

Andreas Törnkvist
Avdelningschef Ung Fritid, kultur- och fritidsförvaltningen
E-post: andreas.tornkvist@jonkoping.se
Telefon: 036-103812

Bilder

Länkar

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 142 600 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum