Stockholms studentbostäder, SSSB

Digital årsberättelse visar Stockholms studentbostäders hållbarhetsarbete 2020

Dela

Stockholms studentbostäder släpper idag för första gången en digital Årsberättelse, Årsredovisning och Hållbarhetsredovisning, som presenterar information om företagets ekonomi och verksamhet under 2020, samlat i ett digitalt format.

Årsredovisning 2020
Årsredovisning 2020

Den digitala årsberättelsen visar viktiga delar i Stockholms studentbostäders verksamhet och ekonomi under 2020, till exempel stiftelsens hållbarhetsarbete. För 2020 var stiftelsens hållbarhetsmål ”hållbara ihop” viktigt. Företaget fokuserade bland annat på att förbättra avfallshantering, utveckla affärsmässighet som beställare och på att stimulera fysisk hälsa för ökad psykisk hälsa hos kunderna.

Under pandemiåret 2020 har Stockholms studentbostäder haft stort fokus på säker arbetsmiljö för medarbetare, på proaktiv information till kunder och på att skapa en trygg boendemiljö, inte minst i gemensamhetsutrymmen, korridorskök.

– När jag blickar tillbaka mot 2020 så blir jag varm i hjärtat över hur mycket vi lyckats åstadkomma under pandemin, samtidigt som vi lärt oss att coronasäkert välkomna nya kunder, blivit duktiga på att använda visir och ansiktsmasker och anpassa våra byggen, säger Ingrid Gyllfors, VD på Stockholms studentbostäder.

Stockholms studentbostäders utvecklingsarbete fortsätter med kommande ny- och ombyggnadsprojekt. Under våren 2021 har företaget beslutat att bygga 182 nya lägenheter på Lappkärrsberget med planerad inflyttning sommaren 2023.

 – 2020 blev ett bra år ekonomiskt för Stockholms studentbostäder och vi har kunnat satsa på fortsatt nybyggnation på Lappkärrsberget, i Björkhagen och göra om korridorsrum till lägenheter i Kungshamra. Vi fortsätter med vårt utvecklingsarbete under 2021 för att skapa fler och tryggare hem för våra hyresgäster, säger Ingrid Gyllfors.

I den digitala årsberättelsen finns också:

  • en bläddringsbar PDF med Årsredovisningen och Hållbarhetsredovisningen att ladda ned
  • I den digitala årsberättelsen finns också information om Stockholms studentbostäders Studentbarometer 2021, läs undersökningen och se vår film där ledande Stockholmspolitiker intervjuas.

Framåtblick 2021
Se filmen med Stockholms studentbostäders VD Ingrid Gyllfors som ger en framåtblick och berättar vad ska hända under 2021. Se filmen.

Kontakter

Bilder

Årsredovisning 2020
Årsredovisning 2020
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stockholms studentbostäder, SSSB
Stockholms studentbostäder, SSSB
Körsbärsvägen 2
114 23 Stockholm

https://www.sssb.se/

Vi har funnits i över 60 år och är störst på studentbostäder i Sverige. Vi siktar högt i enlighet med vår vision: ”Med attraktiva hem för studenter skapar vi framtid”. Vi erbjuder olika typer av studentbostäder, allt ifrån korridorsrum till ettor och familjelägenheter över hela Stockholm. Vi är en kundnära organisation med uppdraget att vara en fastighetsägare som erbjuder kåranslutna studenter i Stockholm ett trivsamt och prisvärt boende.

Vi är i dagsläget inne i en intensiv utvecklingsfas av vårt fastighetsbestånd genom nyproduktion. Dagens fler än 8 000 studentbostäder kommer att utökas de kommande åren med mål om att bygga minst 2 000 nya studentbostäder i en takt om cirka 200 per år. Just nu pågår en utbyggnad av studentbostadsområdet Lappkärrsberget, där vi ska skapa cirka 800 nya studentbostäder.

När vi beskriver oss själva säger vi att vi är ”Av studenter. För studenter. Med studenter”. Vi drivs i stiftelseform av vår ägare och grundare Stockholms studenters centralorganisation och jobbar alltid med studenten i fokus.

Följ Stockholms studentbostäder, SSSB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms studentbostäder, SSSB

Fler campusnära studentbostäder ökar Stockholms attraktionskraft som studentstad16.7.2021 06:05:00 CEST | Pressmeddelande

I dag får alla som sökt plats på universitet och högskolor i Stockholm i höst besked om de har kommit in. Alltför ofta grumlas glädjen i att bli antagen till sin drömutbildning i oro och ångest över att hitta ett boende i bostadsbristens Stockholm. Nu hoppas vi på gemensamma insatser från privata aktörer, Stockholms kommuner och region Stockholm för att vända trenden och förhindra att Stockholm halkar efter som studentstad. Fram till 2030 kommer det att behövas minst 6 000 nya studentbostäder för att tillgodose studenternas boendebehov och skapa fortsatt efterfrågan.

Stockholms studentbostäder korad till Årets klättrare för andra året i rad7.5.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Stockholms studentbostäder, SSSB, har korats till vinnare för andra året i rad i kategorin ”Årets klättrare” i den årliga kundundersökningen Nöjd Studbo. Stiftelsen tilldelas priset för ett lyft av NKI, Nöjd Kund Index, med 2 procent till 75. Det är ett högt resultat som indikerar att hyresgästerna överlag är mycket nöjda med sin hyresvärd. Priset delades ut den 6 maj under Studentbostadsföretagens Nöjd Studbo-dag.

Stockholm misslyckas med att locka studenter som inte redan bor i Stockholm21.4.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Stockholms studentbostäders undersökning Studentbarometern (1000 universitetsstudenter som respondenter, undersökningen är genomförd av Origo Group) visar att Stockholm har svårt att locka studenter från hela landet. En svårtillgänglig bostadsmarknad och få studentaktiviteter pekas ut som en central del av problemet. En del av lösningen är att bygga fler studentbostäder i campusnära lägen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum