Huddinge Kommun

Digital fritidsgård för Huddinges unga har öppnat

Dela

De senaste veckorna har en digital fritidsgård vuxit fram. Den ska bidra till en meningsfull fritid med kreativitet och delaktighet, för alla ungdomar i Huddinge kommun. Satsningen har tidigarelagts för att möta den sociala distansering som corona-pandemin medför.

Foto: Mostphotos
Foto: Mostphotos

Huddinges nya digitala fritidsgård kan unga besöka var de än befinner sig, så länge de har tillgång till internet. Varje måndag till fredag mellan klockan 16 och 21 är den digitala fritidsgården bemannad, på instagramkontot UngHuddinge. Där håller kommunens fritidsledare och inbjudna gäster olika livesändningar. 

Den digitala fritidsgården vill ge alla kommunens ungdomar en meningsfull fritid och uppmuntra till delaktighet och kreativitet. Det behovet blir extra stort nu när många håller sig hemma mycket, i och med covid-19.

– Våra planer på en digital satsning för unga fick en tidigarelagd rivstart då vi såg hur corona-pandemin tar ifrån många sitt vanliga sociala sammanhang. Nu behövs den här plattformen mer än någonsin. En stor eloge till fritidsgårdarnas personal som klarar utmaningen så bra, säger Anna-Maria Bergman, verksamhetschef för Ungdom i Huddinge kommun.

Växer fram i livesändning

Den digitala fritidsgården erbjuder en variation av aktiviteter – exempelvis open stage-konserter livesända från Rockville, yoga, styrketräning, frågesport – samt en del samhällsinformation och svar på aktuella frågor.

Det finns planer på att utöka den digitala fritidsgården med fler plattformar för snack mellan sändningarna. Projektet utvecklas vecka för vecka, genom att alla involverade helt enkelt prövar vad som funkar bra.

– Den digitala fritidsgården växer fram mitt under livesändning, med inspiration från gårdarnas vanliga verksamhet och olika digitala ungdomssatsningar i Sverige och världen. Organisationer och andra kommuner vill samarbeta med oss. Det är väldigt roligt att Huddinge ligger i framkant, säger Maliha Khan, projektledare, Huddinge kommun.

Läs mer

Om Huddinges digitala fritidsgård

Ung Huddinges Instagram-konto

För mer information kontakta:

Anna-Maria Bergman, verksamhetschef Ungdom, Huddinge kommun,
anna-maria.bergman@huddinge.se, 08–535 317 19

Ulrika Lamberth, pressansvarig, Huddinge kommun, ulrika.lamberth@huddinge.se,
08–535 301 71

Nyckelord

Bilder

Foto: Mostphotos
Foto: Mostphotos
Ladda ned bild

Dokument

Om

Huddinge Kommun
Huddinge Kommun
Kommunalvägen 28
141 85 Huddinge

08-535 300 00http://www.huddinge.se

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med över 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum