SEAT Sverige

Digital invigning av Skandinaviens första CUPRA/SEAT anläggning

Dela

SEAT som företag har idag två väldefinierad varumärken, CUPRA och SEAT. Båda varumärkena har sin egen varumärkesprofil, målgrupp och uttryckssätt och det ska även speglas hos företagets återförsäljare. Inom bara några dagar inviger MotorHalland sin nya CUPRA/SEAT anläggning, den första i Skandinavien som är byggd helt enligt varumärkenas koncept.

Kennet Karjalainen, Sektorchef MotorHalland och Anders Olsson, Märkeschef
Kennet Karjalainen, Sektorchef MotorHalland och Anders Olsson, Märkeschef

Södertälje, 19 november 2020, På onsdag den 25:e november invigs den första CUPRA/SEAT anläggningen i Skandinavien, byggd helt enligt varumärkenas nya koncept. Den toppmoderna anläggningen är uppförd av MotorHalland i Halmstad och kommer att erbjuda en helt ny kundupplevelse med interaktiva och digitala säljverktyg i en öppen och trivsam atmosfär. Med hänsyn till rådande Covid-19 läge kommer invigningen att genomföras helt digitalt.

Den nya CUPRA/SEAT anläggningen på 550 kvm följer de båda varumärkenas nya internationella guidelines och går i linje med den globala strategin. Anläggningen är skräddarsydd och optimalt anpassad till verksamheten. Kunderna kommer att få en helt ny känsla när de kliver in i anläggningens showroom som är modern, ljus och erbjuder en behaglig atmosfär, fjärran från den konventionella bilhallen. Personalen, både på verkstads- och försäljningssidan arbetar i moderna, ergonomiska och väl genomtänkta lokaler.

”Tajmingen med denna unika anläggningen kunde inte vara bättre, den går helt i linje med CUPRA och SEATs satsning på elektrifiering och digitalisering. Vi är mycket stolta över samarbetet med MotorHalland som är en stark spelare i branschen och som med sin enorma satsning visar på en stark framtidstro och vilja.” Säger Per Brinkenberg, märkeschef på CUPRA/SEAT Sverige.

MotorHallands nya bilanläggning  är nu en av de absolut största i Halland och en av Sveriges modernaste anläggningar.  Den består av en huvudbyggnad på över 12.000 Kvadratmeter och med en tomt på ca 60.000 kvadratmeter. En toppanläggning som sticker ut både i design och funktion där allt byggts med känsla för kunder, personal samt även miljö och framtid.

Kennet Karjalainen, Sektorchef MotorHalland, är nöjd med anläggningen. ”Det har varit fantastiskt roligt att följa bygget av vår nya CUPRA/SEAT-anläggning. Det har tagit lång tid men resultatet blev faktiskt till och med bättre än vad vi hade hoppas på. Helt enkelt en superanläggning! Tillsammans med det spännande modellutbudet som CUPRA/SEAT erbjuder känner jag att detta är en oslagbar kombination”

Hållbar mobilitet
CUPRA och SEAT satsar fullt ut på hållbar mobilitet, varumärkena erbjuder redan idag avancerade plug-in hybrider samt fordonsgasmodeller och från företagets tredje varumärke SEAT MÓ kommer inom kort en 100% eldriven motorcykel. Under 2021 lanserar CUPRA sin första elbil, CUPRA el-Born, som bygger på samma plattform som VW ID.3.

Digital Invigning
Med rådande Covid-19 situation kommer premiären den 25 november kl. 14.00 att gå i linje med folkhälsomyndighetens rekommendationer. Därför kommer själva invigningen att ske helt digitalt via livestream på: https://www.facebook.com/MotorHalland/. De som vill är välkomna att enkelt följa premiären via dator, surfplatta eller mobil.

Lokalerna är öppna som vanligt för de kunder som vill komma och uppleva vår nya fina anläggning på plats, givetvis följer vi folkhälsomyndigheternas rekommendationer för att minimera smittspridningen av Covid-19. Alternativt finns lösningar med att beställa bil online med hemleverans.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Kennet Karjalainen, Sektorchef MotorHalland och Anders Olsson, Märkeschef
Kennet Karjalainen, Sektorchef MotorHalland och Anders Olsson, Märkeschef
Ladda ned bild

Länkar

Om

SEAT Sverige
SEAT Sverigehttp://www.seat.se

SEAT är det enda bilföretag som designar, konstruerar, tillverkar och marknadsför sina bilar i Spanien. Det multinationella företaget, som ingår i Volkswagen-koncernen, har sitt huvudkontor i Martorell (Barcelona), säljer bilar under varumärkena SEAT och CUPRA, medan SEAT MÓ sysslar med mobilitetsprodukter och -lösningar avsedda för städer. SEAT exporterar 81% av sina bilar och är verksamt i fler än 75 länder. 2019 sålde SEAT 574.100 bilar och redovisade en vinst efter skatt på 346 miljoner euro samt en rekordomsättning på över 11 miljarder euro.

SEAT har fler än 15.000 anställda och tre produktionsanläggningar – Barcelona, El Prat de Llobregat och Martorell, där modellerna Ibiza, Arona och Leon tillverkas. Dessutom tillverkas Ateca i Tjeckien, Tarraco i Tyskland, Alhambra i Portugal och Mii electric, SEATs första helt eldrivna bil, i Slovakien. Till dessa anläggningar ska läggas SEAT:CODE, företagets center för mjukvaruutveckling, beläget i Barcelona.

Fram t.o.m. 2025 kommer SEAT att investera 5 miljarder euro i F&U-projekt för fordonsutveckling, speciellt för att elektrifiera modellutbudet och för utrustning och anläggningar. Företaget har som målsättning att fabriken i Martorell ska vara koldioxidneutral år 2050.

Följ SEAT Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SEAT Sverige

SEAT S.A. och Volkswagen-koncernen investerar över 7 miljarder euro för att elektrifiera Spanien23.3.2022 11:25:49 CET | Pressmeddelande

Detta handlar om den enskilt största industriinvesteringen i Spaniens historia. Programmet Future: Fast Forward kommer att inkludera uppförandet av en battericellsfabrik i Valencia. Alla planer och investeringar är fortfarande föremål för ett slutgiltigt godkännande av medel från den spanska regeringens strategiska projekt PERTE, som syftar till ekonomisk återhämtning och omställning av industrin.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum