Djurens Rätt

Digital mässa krossar myter om veganism

Dela

Om en dryg vecka anordnas Djurens Rätts mässa Vegovision för tolfte året i rad. Programmet är ambitiöst och tar upp en bredd av frågor med allt från vego i skolan till hur pandemier och djurhållning hänger ihop. Dessutom krossas machomyter och en årsförbrukning av tofu lottas ut.

Vegovision är Djurens Rätts mässa för djurvänliga val och Sveriges största veganmässa. I år går den av stapeln i digital form den 13 juni mellan 10.00 och 16.00.
Vegovision är Djurens Rätts mässa för djurvänliga val och Sveriges största veganmässa. I år går den av stapeln i digital form den 13 juni mellan 10.00 och 16.00.

Årets upplaga av Sveriges största veganmänmässa, Vegovision blir lite annorlunda, mässan genomförs nämligen live, online från en studio i Hammarby Sjöstad i Stockholm.

- Fördelen med att köra online är såklart att alla har möjlighet att delta. Det är gratis att vara med men om du är eller väljer att bli medlem i Djurens Rätt så är du med i utlottningen av ett helt gäng schyssta priser. Vi lottar bland annat ut en hel årsförbrukning av tofu från YiPin och veganska matkassar från Årstiderna, säger Sakil Hossain, projektledare för Vegovision.

Den som anmäler sig till tidigt får även chansen att besöka en digital utställning under smygpremiären för att fynda vegoprodukter innan alla andra.

- Vi har samlat massa exklusiva erbjudanden på allt från mat till mode, säger Sakil Hosain.

PROGRAM:

Vegofamiljen, kl 10-12
Här fokuserar vi på barn och vego, skola och föräldraskap. Du som besökare har möjlighet att ställa dina egna frågor till en erfaren nutritionist och även höra hur andra veganföräldrar resonerar. Klicka här för att se trailer

Machokultur och veganism, kl 12-14
Vi tittar på myter om machokultur och veganism med kritiska ögon. Vi kommer även prata träning med elitidrottare och fitnesspersoner som lever och lär träning med vegansk kost. Ställ din frågor direkt till dem. Klicka här för att se trailer

COVID-19 - En värld i pandemins spår - Hur går vi vidare? kl 14-16
Med nationella och internationella experter dyker vi in utmaningen vi står inför idag med pandemier och dess koppling till dagens djurhållning. Vi diskuterar hur en omställning av vår matproduktion kan göra en avgörande skillnad för framtiden. Klicka här för att se trailer

BONUS! Inspiration till midsommarbordet med Jävligt Gott & Djurens Rätt
Kl 11.00, 12.00 och 13.20 har du möjlighet att inspireras och laga mat live tillsammans med Gustav Johansson från Jävligt Gott och Sarah Mansouri på Djurens Rätt

Vegovision Digital

När? Lördag 13 juni 2020 kl. 10:00–16:00
Var?
Online, mer info https://www.vegovision.se/massor/vegovision-digital-2020
Inträde? 
Frivillig entréavgift, för den som vill och kan bidra till Djurens Rätts arbete. 

Film om kopplingen mellan pandemier och djurhållning

Nyckelord

Kontakter

Sakil Hossain
Projektledare
08-555 914 20
sakil.hossain@djurensratt.se

Bilder

Vegovision är Djurens Rätts mässa för djurvänliga val och Sveriges största veganmässa. I år går den av stapeln i digital form den 13 juni mellan 10.00 och 16.00.
Vegovision är Djurens Rätts mässa för djurvänliga val och Sveriges största veganmässa. I år går den av stapeln i digital form den 13 juni mellan 10.00 och 16.00.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Djurens Rätt
Djurens Rätt
Adress: Hornsgatan 123
117 28 Stockholm

08 - 555 914 00http://www.djurensratt.se

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation med omkring 50 000 medlemmar. Vi är partipolitiskt obundna och arbetar för en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren. 

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

Djurens Rätt: Polen förbjuder pälsdjursfarmning medan Sveriges djurskydd halkar allt längre efter18.9.2020 08:41:55 CESTPressmeddelande

Inatt röstade Polens parlament, Sejmen, med stor majoritet igenom en ny djurskyddslag som kommer förändra hela den globala pälsindustrin. 356 av 460 ledamöter röstade nämligen för ett förbud av uppfödning av minkar och rävar och avvecklingen ska vara genomförd redan nästa år. Förändringen sker endast dagar efter ett stort avslöjande av grova missförhållanden på Polens största pälsdjursfarm. På denna farm hålls idag över en halv miljon minkar, lika många som i hela Sveriges pälsindustri. Organisationen Djurens Rätt menar att Sverige borde följa efter.

Framgång i djurskyddsarbetet för katter28.5.2020 09:09:01 CESTPressmeddelande

Jordbruksverket har beslutat om nya djurskyddsregler om hållning av hundar och katter. Den 15 juni börjar de nya reglerna att gälla. En viktig del av den nya föreskriften är att det blir tuffare krav på att djurhållare måste se till att katter inte förökar sig oplanerat. Katter som rör sig fritt utomhus bör vara kastrerade, steriliserade eller på annat sätt förhindrade från att kunna föröka sig okontrollerat. Organisationen Djurens Rätt, som länge arbetat med frågan gläds åt beslutet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum