Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Digital Retreat i vardagen

Dela

Stanna upp och hitta din rytm för meditation, eftertanke och samtal - utan att klippa banden till vardagen. Det är tanken bakom Retreat i vardagen.

Skälen att delta i en retreat kan vara många. Kanske är en nyfikenhet på hur tro och liv, bön och vardag hör samman, har en längtan efter att varva ner, få perspektiv eller fundera över olika val i livet. Kanske söker en vägar att fördjupa sin tro och gudsrelation.

- De flesta kan må bra av en time-out i en vardag med stress och krav. En retreat kan ge ett tillfälle att hinna ifatt sig själv och reflektera över vad som är viktigt i livet, säger Caroline Kyhlbäck, en av de präster som leder retreaten.

Retreat i vardagen är en uppskattad och återkommande form av retreat. I dessa pandemitider är dock retreaten digital och du kommer att möta din vägledare via det nätbaserade verktyget zoom. Du behöver inte installera någon programvara, men du behöver ha tillgång till en dator eller telefon med kamerafunktion.

Under fyra dagar har du möjlighet att prova metoder inspirerade av Ignatius av Loyolas andliga övningar. Som deltagare avsätter du ca 30 min dagligen för stillhet, bön och eftertanke. Du träffar också en andlig vägledare för samtal varje dag via zoom. Retreaten avslutas med en gemensam samling.

- Varje år får vi fler nya deltagare som upptäcker Retreat i vardagen. Att få reflektera över sitt liv genom att meditera över en bibeltext upplever många som fördjupande och läkande. I dessa annorlunda tider med ökad oro, isolering, ovisshet och kanske sorg, kan Retreat i vardagen bidra till att stärka eller återfå en själslig grundtrygghet, säger Caroline.

Vill du veta mer eller anmäla dig?
Kontakta Caroline! 021-81 46 22, caroline.kyhlback@svenskakyrkan.se

Retreaten är kostnadsfri. Begränsat antal platser. Sista anmälningsdag: 15 februari.

Faktaruta:

Som deltagare förväntas att du vill: 
· Avsätta minst 30 min varje dag under retreaten för stillhet, bön och reflektion.
· Träffa en andlig vägledare via zoom för samtal ca 30 min varje dag under retreaten.
· Delta i den inledande och avslutande samlingen via zoom.

Tid och plats 
Måndag 22 februari : Kl 18. Gemensam introduktion. 30 min. Därefter enskilt möte med vägledaren i ca 10 min. Plats: zoom

Tisdag-fredag 23-26 februari: 30 min samtal med vägledare per zoom dagligen. 30 min bön dagligen.

Fredag 26 februari: Kl 18.00-18.30 Avslutande andakt. Plats: zoom

Nyckelord

Bilder

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras
Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 

Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 80 000, cirka 60 procent av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 26 kyrkor och 23 begravningsplatser.

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Nu finns julhälsningar att hämta för alla som önskar ett ljus i mörkret11.12.2020 08:30:00 CET | Pressmeddelande

Advent och jul är högtider som många människor förknippar med besök i våra kyrkor. Det är också en tid på året när många människor behöver stöd i tillvaron. Som en del av våra aktiviteter för att förmedla en känsla av tro, hopp och kärlek när mörkret är som störst har vi tagit fram julhälsningar. Dessa kan hämtas på tre sätt, antingen via någon av våra öppna kyrkor, enligt överenskommelse med din församling eller via Stadsmissionens Second Hand-butik. Du ser när kyrkorna är öppna via www.svenskakyrkan.se/vasteras

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum