Jönköpings kommun

Digitala fakturor minskar kommunens klimatpåverkan

Dela

Kommunen digitaliserar flödet av pappersfakturor och börjar från oktober att skicka fakturor till digitala brevlådor. Det är ett led i att minska kommunens påverkan på klimatet.

Varje år skickar Jönköpings kommun över 260 000 pappersfakturor. Med digitala utskick minskar bland annat mängden papper och transporter.

– Vi räknar med att antalet pappersfakturor kommer att minska drastiskt när vi börjar skicka fakturor till digitala brevlådor. Därmed sparar kommunen även kostnader för porto, säger Kent Lundwall som är ekonomichef i Jönköpings kommun.

Gäller endast personer med digital brevlåda som tidigare fått pappersfaktura
Det är endast personer som är anslutna till en digital brevlåda, exempelvis Kivra eller Min myndighetspost, som får fakturan dit i stället för hem i pappersform.

Den som inte är ansluten till en digital brevlåda får fakturan som vanligt. Personer som betalar sina fakturor via e-faktura eller autogiro, fortsätter betala fakturorna på det sättet.

Läs mer om digital brevlåda hos Myndigheten för digital förvaltning, DIGG

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra 144 699 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum