Bostadsförmedlingen

Digitala lägenhetsvisningar blir ett komplement i coronatider

Dela

En konsekvens av den pågående pandemin är att färre bostäder visas på plats. Bostadsförmedlingen i Stockholm har undersökt vad de bostadssökande tycker om att bedöma en bostad genom bilder eller film som komplement till informationen i annonsen och planritningen.

Frågan var om den bostadssökande skulle kunna tänka sig att tacka ja till en lägenhet efter att ha sett den genom digital visning, men inte på plats. Drygt hälften skulle kunna tänka sig det genom bilder och ungefär två av tre genom film. Undersökningen visade vidare att 15 procent definitivt skulle kunna tacka ja efter en digital visning.

De medverkande i undersökningen tyckte att det viktigaste att visa i de digitala visningarna är kök och badrum, inklusive skåp och utrustning, och bostadens samtliga rum ur olika vinklar. Utvändigt är gård, uteplats, tvättstuga och bostadens omgivning viktigast.

Bakgrund

Sedan pandemin startade har Bostadsförmedlingen erbjudit tekniskt stöd för de fastighetsägare som vill erbjuda digital visning i stället för fysiska visningar. De bostadssökande som i vanliga fall skulle ha bjudits in till en visning i bostaden får då i stället ta del av det digitala materialet via Bostadsförmedlingen.

Om Bostadsförmedlingens undersökningar

Bostadsförmedlingen i Stockholm har lång erfarenhet och djup kunskap om bostadsmarknaden. Kundpanelen är representativ för personerna i bostadskön. Syftet med panelen är att ta reda på preferenser och åsikter kring boendefrågor. Den här undersökningen besvarades av 2 606 personer.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Bostadsförmedlingen
Bostadsförmedlingen
Palmfeltsvägen 5
121 62 Johanneshov

08-785 88 00https://bostad.stockholm.se/

Bostadsförmedlingen i Stockholm förmedlar hyreslägenheter i hela Stockholmsregionen och samarbetar med över 200 bostadsbolag. Vi är länken mellan bostadssökande och fastighetsägare och har över 70 års erfarenhet av Stockholms hyresmarknad. Med cirka 100 medarbetare ingår vi i koncernen Stockholms Stadshus AB, som ägs av Stockholms stad. Läs mer på bostad.stockholm.se.

Följ Bostadsförmedlingen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bostadsförmedlingen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum