Trafikverket

Digitalisering av transportsystemet för ett hållbart samhälle

Dela

Just nu pågår digitaliseringen över hela världen. Det kommer att innebära en stor förändring för människors vardag, och det gör det möjligt att effektivisera och skapa ett mer tillgängligt Sverige.

Automatisering och digitalisering av transportsystemet är en aktuell fråga på årets Transportforum 9–10 januari: Nordens största konferens inom transportsektorn. Digitaliseringen kan bidra till ett hållbart samhälle genom bättre miljö i städerna, mindre klimatpåverkan, effektivare användning av infrastruktur samt säkrare och tillgängligare resor.

 

Det övergripande transportpolitiska målet för Luftfartsverket, Trafikverket, Transportstyrelsen,Trafikanalys, Sjöfartsverket och VTI är att säkerställa en samhällsekonomiskt effektivt och långsiktigt hållbar transportförsörjning för medborgare och näringslivet i hela landet.

Transportmyndigheterna bedriver forskning, innovation och utvärdering för att tydliggöra och konkretisera digitaliseringens risker och utveckling med samhällsnyttorna i fokus. Utvecklingsarbetet bedrivs i nära samarbete med myndigheter, industrin och akademin.

Läs mer på transportmyndigheternas webbplats.

www.trafikverket.se

www.trafa.se

www.transportstyrelsen.se

www.vti.se

www.sjofartsverket.se

www.lfv.se

Nyckelord

Kontakter

För mer information

Ulrika Karlsson, Trafikverket, 070-762 39 54
Johan Landin, Trafikanalys, 076-128 74 06
Sara Eriksson, Transportstyrelsen, 076-721 13 95
Eva-Mari Löfqvist, VTI, 070-921 82 86
Daniel Lindblad, Sjöfartsverket, 072-724 60 44
Per Fröberg, Luftfartsverket, 070-879 26 35

Bilder

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 8000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum