Norrköpings kommun

Digitalt, kreativt och aktivt sportlov

Dela

Skidåkning, pulkaåkning, pyssel, experiment och digital tipspromenad. Det händer mycket i Norrköping under sportlovsveckan för alla lediga Norrköpingsbarn- och ungdomar. För den som är pysselsugen finns skaparpåsar att hämta på Norrköpings stadsmuseum och lovpåsar på Stadsbiblioteket. Det finns också möjlighet att tävla i både film och konst med Cnema och Konstmuseet.

Penntroll på Norrköpings Stadsmuseum. Bild: Norrköpings kommun.
Penntroll på Norrköpings Stadsmuseum. Bild: Norrköpings kommun.

– Det blir ett annorlunda sportlov i år på grund av pandemin. Våra museer är stängda för fysiska besök liksom Cnema och Stadsmuseet men det kommer ändå finnas mycket att göra för alla som är sportlovslediga, säger Maria Modig, kultur- och fritidsdirektör.

För den som vill vara utomhus och aktiv under sportlovet är utomhusisbanorna öppna, liksom Yxbacken och många skidspår, pulkabackar och vandringsleder. Stadsmuseet, Konstmuseet, Visualiseringscentret samt Cnema och Stadsbiblioteket erbjuder många spännande digitala aktiviteter. Det blir bland annat en gemensam digital tipspromenad med roliga frågor och priser.

För den som tycker om att pyssla finns det många digitala aktiviteter. Med Stadsmuseet kan man göra snygga penntroll och armband. För den som inte har material hemma till penntrollen kommer skaparpåsar finnas att hämta gratis utanför Stadsmuseets entré under hela sportlovet. Stadsbiblioteket har satt ihop lovpåsar med böcker och pyssel som finns att hämta i entrén till Stadsbiblioteket.

Konstmuseets Ateljé Krumeluren kommer ge sig ut på stan och låta barnen och ungdomarna göra olika uppdrag. Varje dag läpps en ny uppdragsfilm med anknytning till olika konstverk i stadsrummet på museets Facebook och Youtube-kanalen Ateljé Krumeluren. Den som löser uppdraget kan också skicka in sina bilder och vara med i en tävling där man kan vinna roliga priser. Visualiseringscenter kommer låta barn och ungdomar göra olika experiment. Varje dag släpps en ny film med ett nytt experiment.

På Cnema kan barn i åldern 10-15 år delta i en filmtävling där temat gärna får vara pandemin, men det är inget krav.

Samtliga sportlovsaktiviteter finns på: Sportlov i Norrköping - Visit Norrköping (norrkoping.se)

Kontakt:
Maria Modig
Titel: kultur- och fritidsdirektör
Telefon: 011- 15 29 26

___________________________________________________________________
Avsändare:Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Bilder

Penntroll på Norrköpings Stadsmuseum. Bild: Norrköpings kommun.
Penntroll på Norrköpings Stadsmuseum. Bild: Norrköpings kommun.
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Norrköpings äldreboenden är klara med vaccinationerna22.2.2021 08:00:00 CETPressmeddelande

Vaccineringen av de boende inom särskilt boende för äldre i Norrköping är klar sedan någon vecka tillbaka. Alla boende har erbjudits vaccin, de som haft möjlighet och tackat ja till vaccination har nu fått både första och andra dosen. – Det känns jättebra och är en milstolpe att vara i hamn med vaccinering för våra boende på särskilt boende som tackat ja till vaccination, säger Anneli Granath, områdeschef, särskilt boende, vård- och omsorgskontoret.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum