Skara stift

Digitalt kyrkkaffe från biskopsgården på nyårsdagen

Dela

Det är en mångårig tradition att biskopsparet Åke och Kristina Bonnier bjuder in till nyårskaffe i biskopsgården efter högmässan i Skara domkyrka på nyårsdagen. I år är det inte möjligt att genomföra nyårskaffet fysiskt så biskopsparet bjuder in till ett digitalt nyårskaffe för den som vill ansluta och vara med och dela en stunds gemenskap.

Kristina och Åke Bonnier. Foto: Carla Karlsson
Kristina och Åke Bonnier. Foto: Carla Karlsson

Det digitala nyårskaffet äger rum på Zoom efter den webbsända gudstjänsten från Skara domkyrka där biskop Åke predikar. Kaffet och fikat står var och en för själv, men Kristina och Åke Bonnier är värdar under den timme som kaffet pågår och som traditionen bjuder kommer det även bjudas på sång av biskop Åke Bonnier och biskop emeritus Lars-Göran Lönnermark.

Biskopsparet är glada att det är möjligt att genomföra detta och skapa en stunds gemenskap i en svår tid och hoppas att det ansluter människor från hela Skara stift.
-Välkommen till det digitala nyårskaffet, vi gläder oss, säger biskop Åke.

Nyårskaffet pågår mellan 13.00-14.00 den 1 januari. Zoomlänk samt instruktioner för hur du ansluter finns på Skara stifts hemsida.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Kristina och Åke Bonnier. Foto: Carla Karlsson
Kristina och Åke Bonnier. Foto: Carla Karlsson
Ladda ned bild

Om

Skara stift
Skara stift
Skoltorget 1
532 31 Skara

+46(511)26200https://www.svenskakyrkan.se/skarastift

Skara stift är det äldsta av Svenska kyrkans stift och bildades år 1014. Stiftet består av 109 församlingar samlade i 42 enheter under ledning av kyrkoherde och kyrkoråd.
Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingarna och stärka deras förmåga att fullgöra den grundläggande uppgiften: fira gudstjänst, bedriva undervisning samt utöva diakoni och mission. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige som består av folkvalda. Stiftet leds av biskop och stiftsstyrelse. Domkapitlet utövar tillsammans med biskopen tillsyn över verksamheten i stiftets församlingar. Stiftskansliet finns i Skara. Domkyrka är Skara domkyrka och biskop sedan 2012 är Åke Bonnier.

Stiftet förvaltar också den kyrkliga jorden och skogen i Prästlönetillgångarna.

Följ Skara stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Skara stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum