VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut

Digitalt Transportforum fyller på med kunskap

Dela
13–14 januari 2021 är det dags igen för Transportforum 2021. Den här gången hålls konferensen digitalt och bjuder som tidigare år på ny kunskap inom transportområdet. Temat för årets inledande session är ”Coronakrisens påverkan på staden”.
Foto: VTI/Hejdlösa bilder
Foto: VTI/Hejdlösa bilder

Transportforum arrangeras av VTI för 38 gången. Konferensen vänder sig till såväl offentliga som privata aktörer inom transport och infrastruktur i Sverige. I centrum står ny kunskap och ömsesidigt utbyte.

Liksom tidigare år innehåller Transportforum 2021 ett späckat program som spänner över alla trafikslag; vägtrafik, järnväg, sjöfart och luftfart. Den här gången hålls konferensen, med anledning av rådande pandemi, digitalt.

VTI:s generaldirektör Tomas Svensson öppnar konferensen.

Tema för den efterföljande inledningssessionen är " Coronakrisens påverkan på staden ". Talare under inledningen är Dan Firth, Programme Director, Transport and Urban Planning på C40 cities, ett nätverk av internationella storstäder som fokuserar på klimatfrågor, Lena Hiselius, docent Lunds universitet och forskningsledare på K2 och Charlotta Mellander, professor i nationalekonomi på Handelshögskolan i Jönköping med inriktning mot regionalekonomi och städer. Mark Isitt, Journalist och författare, programledare för Grand Designs i TV4 och Stadsinspektionen i P1 deltar som reflektör. Moderator för inledningen är Karin Klingenstierna.

Exempel på ämnen för övriga 26 sessioner med nära 100 presentationer är ”Elektrifiering av den tunga vägtrafiken”, ”Luftfarten - pandemin och nya förutsättningar”, ” Styrning, automatisering och digitalisering av framtidens transporter” och ” Metoder för att mäta och uppnå ökad cykling”.

Under konferensen finns också en digital utställning med utställare från olika företag och myndigheter. Även VTI har en monter, där deltagare på konferensen kan träffa forskare i livesända videomöten.

Journalister har möjlighet att delta i konferensen utan kostnad. För att göra det krävs ackreditering. Det sker på följande sätt: gå in på Transportforums eventsida, välj rubriken Anmälan, klicka på Press/media och ange de uppgifter som efterfrågas i mejlet du får upp.

Program och anmälan till Transportforum på Transporforums eventsida

Ytterligare information

Eva-Mari Löfqvist, pressansvarig, eva-mari.lofqvist@vti.se, 013-20 42 08.

Nyckelord

Bilder

Foto: VTI/Hejdlösa bilder
Foto: VTI/Hejdlösa bilder
Ladda ned bild

Om

VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut
VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut



013-20 40 00http://www.vti.se

VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut, är ett oberoende och internationellt framstående forskningsinstitut inom transportsektorn. Vår huvuduppgift är att bedriva forskning och utveckling kring infrastruktur, trafik och transporter. Vi arbetar för att kunskapen om transportsektorn kontinuerligt ska förbättras och är på så sätt med och bidrar till att uppnå Sveriges transportpolitiska mål. VTI har kontor i Linköping, Stockholm, Göteborg och Lund. 

Följ VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut

Cykling och ledarskap i fokus på Forum Vätternrundan 202410.4.2024 09:47:11 CEST | Pressmeddelande

Förra årets Forum Vätternrundan, som lanserades i samband med Vätternrundans Cykelvecka, blev en milstolpe för att lyfta cykelns betydelse i samhället. Den 14 juni är det återigen dags att samla branschexperter, forskare, politiker, folkhälsovetare, visionärer och cykelentusiaster till en dag av diskussioner och föreläsningar. I spetsen för årets program står Ari Riabacke, besluts- och ledarskapsexpert inom näringslivet.

Forskare: ”Utspridda skolstartstider kan göra kollektivtrafiken billigare”8.2.2024 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Ny forskning visar att utspridda skolstartstider kan minska rusningstrafiken och kostnaderna för kollektivtrafiken. En senarelagd skolstart för tonåringar har även gynnsamma effekter för hälsa och skolprestationer. I en nypublicerad forskningsrapport ger forskarna rekommendationer för ett lyckat införande. Rapporten har tagits fram inom K2, Nationellt kunskapscentrum för kollektivtrafik, av forskare från Linköpings universitet, VTI och Lunds universitet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye