Bookmark Förlag

Diktatorn fullbordar Robert Harris storslagna trilogi

Dela

Den 1 april släpps Diktatorn, den sista delen i Robert Harris episka Cicero-trilogi! Med fakta och fiktion väver den historiska romanens gigant en mästerlig skildring av antikens stormande händelser: kollapsen av det romerska riket samt morden på dess ledare.

Vid 48 års ålder befinner sig Cicero i exil, långt från den politiska maktens centrum i Rom. Hans enda möjlighet att återvända är att svära trohet till en karismatisk men farlig fiende: Julius Caesar. Med listighet, mod och ordens makt kämpar Cicero sig tillbaka till händelsernas centrum. Men till vilket pris?

I samband med utgivningen av Diktatorn (i översättning av Svante Skoglund) släpps även del 1 och 2 i trilogin, Imperium och Konspiration, på nytt som storpocket och bjuder tillsammans med Diktatorn på en extraordinär litterär upplevelse, där kopplingarna till vår egen tid är iögonfallande.

Robert Harris arbetade i många år som journalist och politisk redaktör innan han 1992 debuterade med den kontrafaktiska thrillern Faderland (nyutgiven som pocket i mars 2019). Dreyfus-skildringen En officer och spion blev utsedd till årets roman av National Book Awards. I mars 2018, under lanseringen av München, gjorde Harris ett uppmärksammat Sverigebesök med medverkan och intervjuer i tv, radio och dagspress. Hans böcker har översatts till trettiosju språk och sålt i mer än femton miljoner exemplar.

Kontakter

Bilder

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Förlaget för kräsna bokälskare.

BOOKMARK FÖRLAG ger ut unika och dramatiska titlar som är svåra att lägga ifrån sig, och har såväl svenska som utländska författarskap. Vi arbetar hårt för att nå ut med våra titlar och vi har haft förmånen att få fina mottaganden.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

Revolutionerande nystart 2020 med tre boknyheter!18.12.2019 15:53:40 CETPressmeddelande

Det nya året närmar sig med stormsteg och därmed ett nytt årtionde! Med varje nytt år så får man en känsla av nystart och en chans att ta tag i livet, men när är det bättre att faktiskt upprätthålla det än med ett nytt årtioende? I samband med det nya årtiondet presenterar Bookmark Förlag tre nya böcker som verkligen hjälper dig på traven att nå dit just du önska med dina nyårslöften och din nystart!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum