Umeå kommun

Distansundervisning återinförs på de kommunala gymnasieskolorna

Dela

Från och med onsdag 18 november återinförs delvis fjärr- och distansundervisning på de kommunala gymnasieskolorna. Eleverna ska vara hemma var tredje vecka enligt ett rullande schema. – Nu hoppas vi verkligen att även andra aktörer i samhället förstår allvaret i situationen och tar sitt ansvar för att stoppa smittspridningen, säger Peter Vigren, ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden.

De kommunala gymnasieskolorna har bedrivit fjärr- och distansundervisning under en stor del av året. I samband med höstlovet vecka 44 avslutades dock detta och alla elever fick komma tillbaka till skolan på heltid. Men efter samråd med smittskyddet på Region Västerbotten har skolhuvudmannen nu beslutat att återgå till att delvis nyttja fjärr- och distansundervisning. Detta innebär att eleverna är hemma var tredje vecka enligt ett rullande schema (årskurs 1 en vecka, sedan årskurs två en vecka och årskurs tre en vecka).
– Utifrån det rådande smittläget är det tyvärr nödvändigt, men det är väldigt tråkigt att våra gymnasieelever ska drabbas ytterligare en gång under den här pandemin, säger Ann-Christine Gradin, utbildningsdirektör.
Beslutet om att återgå till delvis fjärr- och distansundervisning gäller i första hand till och med 20 januari 2021.

Mer information:
Ann-Christine Gradin
Utbildningsdirektör
070-640 12 85
ann-christine.gradin@umea.se

Nicklas Wallmark
Biträdande utbildningsdirektör, gymnasieskola, arbetsmarknad och vuxenutbildning
070-616 25 16
nicklas.wallmark@umea.se

Pontus Clarin,
Områdeschef gymnasieskola
070-397 24 05
pontus.clarin@umea.se

Nyckelord

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är norra Sveriges största arbetsgivare. Våra verksamheter präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service.

Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 129 000 personer och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050. I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum