Region Uppsala

Distriktssköterskemottagning öppnar i Alunda

Dela

Nu är det klart att Region Uppsala åter kan öppna distriktssköterskemottagning, barnavårdscentral och laboratorieprovtagning i Alunda. En tillfällig lokal kommer att stå klar hösten 2021.

Malena Ranch (MP), ordförande vårdstyrelsen.
Malena Ranch (MP), ordförande vårdstyrelsen.

– Vi vet att en lösning har varit efterlängtad och det känns mycket bra att vi nu kan erbjuda invånarna i Alunda närhet till vården igen, säger Malena Ranch (MP), ordförande i vårdstyrelsen.

Alunda vårdcentral har varit evakuerad till vårdcentralerna i Gimo och Österbybruk sedan mars 2019 på grund av problem med inomhusmiljön. Nu har bygglov beviljats för en ny lokal som kommer utgöras av paviljonger.

–  Att ha nära till distriktssköterskemottagning, barnavårdscentral och provtagning har varit ett starkt önskemål från invånarna i Alunda och därför kommer den tillfälliga lokalen att inhysa denna vård, säger Malena Ranch.

Den nya distriktssköterskemottagningen kommer att vara placerad vid infarten till Alunda. Samtidigt pågår ett arbete för en långsiktig lösning för ny vårdcentral i Alunda.

– Ett första och viktigt steg är att Alundaborna nu har en mottagning i närheten av där de bor. Det känns bra att vi nått fram dit nu och kan erbjuda detta, säger Björn-Owe Björk (KD) ordförande i fastighets- och servicenämnden. 

Kontakter

Malena Ranch (MP), ordförande vårdstyrelsen: 076 – 495 03 11
Björn-Owe Björk (KD), ordförande fastighets- och servicenämnden: 072 – 217 32 78

Bilder

Malena Ranch (MP), ordförande vårdstyrelsen.
Malena Ranch (MP), ordförande vårdstyrelsen.
Ladda ned bild

Om

Region Uppsala
Region Uppsala
Storgatan 27 (postadress Box 602)
751 25 Uppsala

https://www.regionuppsala.se/

Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

Region Uppsala tar bort det generella besöksförbudet till vården1.7.2021 09:00:40 CEST | Pressmeddelande

Den 1 juli lättar Region Uppsala på vissa åtgärder som vidtagits på grund av coronapandemin. Bland annat tas det generella besöksförbudet inom vården bort. Beroende på möjligheten att hålla en hög smittsäkerhet kan det ändå finnas begränsningar exempelvis vad gäller antalet besökare, eller var besökarna får befinna sig. God handhygien och ett omtänksamt avstånd gäller också fortsatt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum