Djurens Rätt

Djurens Rätt crowdfundar till tv-reklam – 100 000 kr insamlat på mindre än ett dygn

Dela

Med kampanjen 99 miljoner visar Djurens Rätt upp bilder och filmer inifrån den svenska kycklingindustrin. Nu vill djurrättsorganisationen ta materialet till tv och ber sina sympatisörer om ekonomisk hjälp för att bekosta tv-reklam. Målet är att samla in 500 000 kr och redan efter ett dygn hade insamlingen nått 100 000 kr.

– Det märks att folk är frustrerade över den bild som livsmedelsindustrin själva visar upp, de vill se något annat. Det är dags att vi visar hur det verkligen ser ut för kycklingarna, säger Linn Bleckert, kampanjkoordinator på Djurens Rätt.

Kampanjens namn 99 miljoner syftar till det antal kycklingar som föds upp och slaktas i Sverige varje år. Djurens Rätt har hittills under kampanjen annonserat i tidningar och på sociala medier, men det är här första gången de ska göra tv-reklam. 

– Vi fokuserar på kycklingarna för att de är absolut flest och har det allra sämst. De får bara leva i 35 dagar och har på den korta tiden växt så fort så att benen inte alltid bär dem längre. Med tv-reklamen vill vi visa hur vardagen för en svensk kyckling ser ut och hoppas inspirera så många som möjligt att välja bort kycklingen från tallriken, säger Linn Bleckert.

“Under våren och hösten har vi visat bilder och filmer inifrån svensk kycklingindustrin i tidningsannonser, på stan och i sociala medier. Nu vill vi ta kycklingarnas verklighet till tv - och för det behöver vi din hjälp.” skriver Djurens Rätt på sin Facebooksida. 

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Djurens Rätt
Djurens Rätt
Adress: Hornsgatan 123
117 28 Stockholm

08 - 555 914 00http://www.djurensratt.se

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation med omkring 45 000 medlemmar. Vi är partipolitiskt obundna och arbetar för en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren. 

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

Södertälje följt av Göteborg och Växjö – Sveriges djurvänligaste kommuner har utsetts12.6.2019 19:01:46 CESTPressmeddelande

Djurens Rätt har utsett Södertälje till Sveriges djurvänligaste kommun. På andra plats kommer Göteborg och på tredje plats Växjö. Utmärkelsen bygger på en helt ny kartläggning gjord av Djurens Rätt där landets kommuner har rankats utifrån djurvänliga faktorer som vegetarisk mat i skolan, djurskyddskrav vid upphandling och om kommunen pyntar fjäderfritt på påsken.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum