Djurens Rätt

Djurens Rätt inspirerar till en djurvänlig påsk

Dela

Med några dagar kvar till påsk satsar organisationen Djurens Rätt på att göra det enklare för konsumenter att välja en vegansk påsk - genom sprillans nya, roliga och informativa videos samt goda recept.

Omslagsbild till Djurens Rätts video på YouTube.
Omslagsbild till Djurens Rätts video på YouTube.

Djurens Rätts inspirationssajt Välj Vego är igång med påskförberedelserna med nya YouTube-klipp fyllda med inspiration samt nya växtbaserade recept till påskbuffén.

Det är totalt fyra nya påskvideos som visar upp några av alla de veganska påskrätter som det går att välja att äta under högtiden.  

Eftersom att påsken är en storhelg för ägg lyfts fem veganska alternativ istället för just ägg, i en av Djurens Rätts påskvideos. Under påsken äts nämligen 50 miljoner ägg bara i Sverige. Dessa ägg kommer från hönor som hålls under förhållanden som inte går att benämnas som annat än rena djurfabriker. Organisationen vill genom dessa initiativ uppmana fler att skippa äggen och testa en grön påsk.

- Många förknippar ju påsken med att äta ägg och sill, med våra filmer och recept vill vi visa att du inte behöver avstå från dina favoriter på påskbordet när du väljer vego. Många rätter går att veganisera och är supergoda, något som många förvånas över, säger Sarah Mansouri, ansvarig för Djurens Rätts inspirationssajt Välj Vego.

Recepten inkluderar bland annat (V)eggsnittar, avokadohalvor med skagen, pajer och smörgåstårta. Allt helt växtbaserat.

Förutom att visa upp mat, så uppmärksammar Välj Vego också växtbaserat påskgodis och vegonyheter som finns ute på marknaden. Detta visas bland annat upp i en YouTube-video där journalisten Atilla Yoldas medverkar.

Vill du inspireras till en djurvänlig påsk finns länkar samlade nedan: 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Omslagsbild till Djurens Rätts video på YouTube.
Omslagsbild till Djurens Rätts video på YouTube.
Ladda ned bild

Om

Djurens Rätt
Djurens Rätt
Adress: Hornsgatan 123
117 28 Stockholm

08 - 555 914 00http://www.djurensratt.se

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation med omkring 50 000 medlemmar. Vi är partipolitiskt obundna och arbetar för en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren. 

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

Historisk minskning av köttkonsumtionen under 2020 - 7,7 miljoner djur undvek att hamna på tallrikarna16.3.2021 13:37:49 CET | Pressmeddelande

Samtidigt som Djurens Rätt genom en ny informationskampanj återigen sätter sökarljuset på turbokycklingarnas utsatta situation, presenteras statistiken för fjolårets köttkonsumtion i Sverige. Under 2020 minskade den svenska köttkonsumtionen med hela 4,5 procent, vilket innebär en minskning om 7,7 miljoner färre individer som konsumerats på svenskarnas tallrikar jämfört med föregående år.

Djurens Rätt går ut med stor annonskampanj för att uppmärksamma turbokycklingarnas verklighet i djurfabrikerna15.3.2021 12:00:00 CET | Pressmeddelande

Idag går Djurens Rätt ut i en omfattande annonskampanj för att uppmärksamma konsumenter om turbokycklingarnas verklighet i köttindustrins djurfabriker. Detta i samband med återstarten av Djurens Rätts kampanj “99 miljoner”. Annonsen är i form av en seriestrip tecknad av Emanuel Garnheim och kommer bland annat att synas ute i kollektivtrafiken.

Djurens Rätt i gemensamt EU-upprop: Förbjud vilda djur på cirkus3.3.2021 13:00:00 CET | Pressmeddelande

I samband med Världsdagen för natur- och djurliv (World Wildlife Day) lanseras idag en gemensam EU-kampanj för att införa ett förbud mot vilda djur på cirkus i EU. En ny opinionsundersökning visar att 68 procent av européerna vill se ett sådant förbud. Bakom kampanjen står Djurens Rätt tillsammans med Eurogroup for Animals – en sammanslutning av ett 70-tal djurrätts- och djurskyddsorganisationer i Europa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum