Djurens Rätt

Djurens Rätt inspirerar till en djurvänlig påsk

Dela

Med några dagar kvar till påsk satsar organisationen Djurens Rätt på att göra det enklare för konsumenter att välja en vegansk påsk - genom sprillans nya, roliga och informativa videos samt goda recept.

Omslagsbild till Djurens Rätts video på YouTube.
Omslagsbild till Djurens Rätts video på YouTube.

Djurens Rätts inspirationssajt Välj Vego är igång med påskförberedelserna med nya YouTube-klipp fyllda med inspiration samt nya växtbaserade recept till påskbuffén.

Det är totalt fyra nya påskvideos som visar upp några av alla de veganska påskrätter som det går att välja att äta under högtiden.  

Eftersom att påsken är en storhelg för ägg lyfts fem veganska alternativ istället för just ägg, i en av Djurens Rätts påskvideos. Under påsken äts nämligen 50 miljoner ägg bara i Sverige. Dessa ägg kommer från hönor som hålls under förhållanden som inte går att benämnas som annat än rena djurfabriker. Organisationen vill genom dessa initiativ uppmana fler att skippa äggen och testa en grön påsk.

- Många förknippar ju påsken med att äta ägg och sill, med våra filmer och recept vill vi visa att du inte behöver avstå från dina favoriter på påskbordet när du väljer vego. Många rätter går att veganisera och är supergoda, något som många förvånas över, säger Sarah Mansouri, ansvarig för Djurens Rätts inspirationssajt Välj Vego.

Recepten inkluderar bland annat (V)eggsnittar, avokadohalvor med skagen, pajer och smörgåstårta. Allt helt växtbaserat.

Förutom att visa upp mat, så uppmärksammar Välj Vego också växtbaserat påskgodis och vegonyheter som finns ute på marknaden. Detta visas bland annat upp i en YouTube-video där journalisten Atilla Yoldas medverkar.

Vill du inspireras till en djurvänlig påsk finns länkar samlade nedan: 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Omslagsbild till Djurens Rätts video på YouTube.
Omslagsbild till Djurens Rätts video på YouTube.
Ladda ned bild

Om

Djurens Rätt
Djurens Rätt
Adress: Hornsgatan 123
117 28 Stockholm

08 - 555 914 00http://www.djurensratt.se

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation med omkring 50 000 medlemmar. Vi är partipolitiskt obundna och arbetar för en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren. 

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

Banbrytande seger för miljontals djur när EU-kommissionen gav sitt stöd till End the Cage Age30.6.2021 12:59:56 CEST | Pressmeddelande

En historisk framgång för miljontals djur kom när EU-kommissionen meddelade under en presskonferens idag att de stödjer medborgarinitiativet End the Cage Age. Initiativet är ett samarbete mellan Djurens Rätt och 170 andra organisationer. Går förslaget igenom hela vägen innebär det ett förbud mot att hålla djur i bur inom lantbruket i EU, vilket kommer påverka över 300 miljoner djur årligen.

Djurens Rätt i gemensamt upprop: Stäng minkfarmerna i Sverige permanent24.6.2021 09:19:30 CEST | Pressmeddelande

Idag går Djurens Rätt, tillsammans med ett 40-tal andra organisationer, ut i ett gemensamt upprop med en uppmaning till Sveriges regering och riksdag. Efter att SARS-CoV-2 spridits på majoriteten av Sveriges minkfarmer i höstas, införde regeringen ett tillfälligt avelsförbud under 2021. För att undvika risken att smittspridning ska uppkomma framöver kräver nu organisationerna i det gemensamma uppropet att regeringen snarast tar fram en avvecklingsplan för minkfarmerna i Sverige.

Historisk framgång när EU-parlamentet gav sitt stöd till medborgarinitiativet End the Cage Age10.6.2021 16:52:20 CEST | Pressmeddelande

Historia skrevs idag när EU-parlamentet röstade om medborgarinitiativet End the Cage Age. Initiativets mål är ett förbud av burhållning av djur inom lantbruket och är ett samarbete mellan Djurens Rätt och 170 andra organisationer. Med sina 1,4 miljoner underskrifter är End the Cage Age det tredje mest framgångsrika medborgarinitiativet någonsin. Går förslaget igenom hela vägen innebär det en historisk förändring för 300 miljoner djur i Europa - årligen.

Kraftig minskning av kycklingkonsumtionen under 2021 – 1,4 miljoner kycklingar undvek att hamna på tallrikarna2.6.2021 13:29:04 CEST | Pressmeddelande

Samtidigt som skandalen från Kronfågels slakteri, där kycklingar skållats levande och smutsigt kött florerat i media, presenteras statistiken för köttkonsumtion i Sverige under årets första kvartal. Den visar att kycklingkonsumtionen gick ner rejält, vilket innebär en minskning om 1,4 miljoner färre kycklingar som lagts på svenskarnas tallrikar jämfört med samma kvartal föregående år. Sett till hela köttkonsumtionen minskar den totalt med ungefär 1,5 miljoner färre individer på tallrikarna.

Ny undersökning: Fler än hälften oroade för smittspridning från storskalig djurhållning2.6.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Majoriteten av svenskarna är oroade för smittspridning från storskalig djurhållning, det visar en ny opinionsundersökning från Novus. Nu har Djurens Rätt, Sveriges ledande djurrätts- och djurskyddsorganisation, tagit fram ett åtgärdspaket till regeringen för att förhindra att pandemier som Covid-19 ska uppkomma framöver. Bland annat om en uppmaning att sätta ett slutdatum för att hålla minkar i bur i Sverige.

Djurens Rätt om VD-bytet: “Det är Kronfågels slaktfabrik som måste förändras”31.5.2021 14:11:02 CEST | Pressmeddelande

Efter att skandalen om kycklingar som skållats levande och smutsigt kött på Kronfågels slakteri uppdagades i förra veckan, rapporterades det idag att koncernens VD Leif Bergvall Hansen sparkas. Djurens Rätt vill nu betona att ett byte av chef inte förändrar situationen, utan det är det systematiska felen som gång på gång sker och som drabbar djuren som måste förändras. Takten för slakten måste minska.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum