Djurens Rätt

Djurens Rätt lanserar vegoguide för Helsingborg och Höganäs

Dela

Nu lanseras Vegoguiden Helsingborg-Höganäs. För att underlätta för helsingborgare och höganäsbor att äta vego på restaurang lanserar Djurens Rätts lokalavdelning en vegoguide för de båda städerna.

Foto: Handatko/Shutterstock
Foto: Handatko/Shutterstock

– Intresset för vegansk mat ökar hela tiden. Djurens Rätts opinionsundersökning visar till exempel att varannan svensk har ett ökat intresse för vegetarisk mat idag jämfört med för bara ett år sedan. Vi vill med vår guide hjälpa fler att välja veganskt för djuren skull, även ute på restaurang, säger Camilla Bergvall som är aktiv i Djurens Rätt Helsingborg-Höganäs och som varit med och sammanställt guiden.

I guiden finns hittills över 50 ställen listade men de beräknas bli fler när allmänheten själva får tipsa om deras favoritställen. Djurens Rätt Helsingborg-Höganäs kommer också att börja ta kontakt med restauranger och krögare som ännu inte finns med på listan för att tipsa dem om att införa veganskt på sin meny och på så sätt få vara med i guiden. 

Vegoguiden finns på http://helsingborg-hoganas.djurensratt.se/vegoguiden/ Djurens Rätt Helsingborg-Höganäs tar gärna emot tips på restauranger som ännu inte finns med i guiden.

För vidare information och intervjuer: camilla.bergvall@djurensratt.se

Kontakter

Bilder

Foto: Handatko/Shutterstock
Foto: Handatko/Shutterstock
Ladda ned bild

Länkar

Om

Djurens Rätt
Djurens Rätt
Adress: Hornsgatan 123
117 28 Stockholm

08 - 555 914 00http://www.djurensratt.se

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation med mer än 40 000 medlemmar. Vi är partipolitiskt obundna och arbetar för ett en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren.

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum