Djurens Rätt

Djurens Rätt Lund bjuder in till manifestation mot päls

Dela

Den tredje fredagen i november infaller pälsfria fredagen, eller fur free friday, en dag som uppmärksammar alla de miljontals djur som dödas för sin päls världen över. Lördagen den 28 november bjuder Djurens Rätt Lund därför in till en manifestation mot päls med uppmaning till Sveriges riksdag att agera för djuren.

Världen över föds miljontals djur upp på pälsdjursfarmer, under tvivelaktiga förhållanden, bara för att dödas för sin päls och många pälsdjur fångas med fällor av samma anledning. I Sverige har både räv- och chinchillafarmningen avvecklats till följd av striktare djurskyddsregler men minkfarmerna finns fortfarande kvar.

– 8 av 10 svenskar vill inte att djur ska födas upp i burar för sin päls, den siffran har varit stadig i flera år. Ändå händer ingenting på politisk nivå, det är frustrerande, säger Camilla Bergvall, ordförande i Djurens Rätt Lund. 

I Sverige finns det idag omkring 70 farmer där över en miljon minkar hålls inspärrade i små gallerburar. Minkvalparna föds på våren och får bli omkring sju månader innan de gasas ihjäl och flås på sin päls. De unga djuren har då aldrig fått chansen att känna gräs under sina tassar eller känslan av att dyka ner i vattnet på jakt efter föda.

– Vi hoppas att Lundaborna kommer att sluta upp för att visa vad de tycker. Hittills har över 400 tackat ja på Facebook, vi tror att lördagens manifestation inte går politikerna förbi, säger Camilla Bergvall.

NÄR: 28 november 17.00
VAR: Clemenstorget, Lund

TALARE:
Tina Hogevik, Djurens Rätt
Joh Vinding, Fur Free Alliance
Mårten Roslund, Grön Ungdom
Jesper Sahlén Raquette, Vänsterpartiet

(Flera verksamma politiska partier i Lunds kommunfullmäktige har tillfrågats men avböjt att tala)

Kontakt: 
Camilla Bergvall
Ordförande Djurens Rätt Lund
0735242990
lund@djurensratt.se

Nyckelord

Bilder

Om

Djurens Rätt
Djurens Rätt
Adress: Hornsgatan 123
117 28 Stockholm

08 - 555 914 00http://www.djurensratt.se

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation med omkring 45 000 medlemmar. Vi är partipolitiskt obundna och arbetar för en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren. Det är alla medlemmar och gåvogivare som är Djurens Rätt.

Vi har 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Vi är också granskade och godkända av Givarguiden. Djurens Rätt har funnits sedan 1882.

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum