Djurens Rätt

Djurens Rätt Lund lanserar vegoguide

Dela

Idag lanserar Djurens Rätt Lund restaurangguiden VegoLund där över 40 restauranger och caféer i Lund finns listade. Kravet är att de ska ha något veganskt på menyn eller kunna ordna det vid förfrågan.

VegoLund – din djurvänliga restaurangguide
VegoLund – din djurvänliga restaurangguide

– Vegovågen märks verkligen av även här i Lund. Allt fler restauranger och caféer tar fram veganska alternativ och efterfrågan är stor, säger Camilla Bergvall, ordförande i Djurens Rätt Lund.

VegoLund är utformad med två funktioner. Du kan antingen titta på en lista med alla restauranger i bokstavsordning eller välja en kartfunktion där du ser var ställena ligger. Har du gps i den enhet du använder guiden i kan du även hitta restauranger och caféer nära dig. Du kan använda guiden på dator, platta eller i mobilen.

– Vi vill göra det enkelt för Lundabor, turister och besökare att välja djurvänligt även när de äter ute. Därför har vi tagit fram en användarvänlig guide som vi hoppas ska underlätta både för den inbitne veganen och för den som är nyfiken på att äta mer vego, säger Erik Anderberg som utvecklat guiden.

VegoLund – din djurvänliga restaurangguide – presenteras i samband med Hälsningsgillet i AF-borgen under fredagen 2 september.

Om VegoLund
Guiden hittar du på: www.djurensratt.se/vegolund
Utvecklad av: Erik Anderberg, ledamot och kassör i Djurens Rätt Lund
Grafisk Design: Carolina Ekström, styrelsemedlem i Djurens Rätt Lund


Djurens Rätt Lund är en av Djurens Rätts lokalavdelningar med drygt 700 medlemmar. Medlemsmöten arrangeras en gång i månaden och alla som bryr sig om djur är välkomna att delta i aktiviteterna. Läs mer: www.djurensratt.se/lund 

Kontakt: 
Erik Anderberg, Djurens Rätt Lund
0732512321

Nyckelord

Bilder

VegoLund – din djurvänliga restaurangguide
VegoLund – din djurvänliga restaurangguide
Ladda ned bild

Om

Djurens Rätt
Djurens Rätt
Adress: Hornsgatan 123
117 28 Stockholm

08 - 555 914 00http://www.djurensratt.se

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation med omkring 45 000 medlemmar. Vi är partipolitiskt obundna och arbetar för en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren. Det är alla medlemmar och gåvogivare som är Djurens Rätt.

Vi har 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Vi är också granskade och godkända av Givarguiden. Djurens Rätt har funnits sedan 1882.

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum