Djurens Rätt

Djurens Rätt nylanserar unik veganmärkning

Dela

I’M VEGAN är en veganmärkning från organisationen Djurens Rätt som gäller både livsmedel, hygienartiklar och kosmetika. Den ersätter organisationens tidigare märkning “100 % veganskt”, Sveriges första märkning av veganska produkter.

Djurens Rätts nya märkning "I'M VEGAN".
Djurens Rätts nya märkning "I'M VEGAN".

I mars 2013 lanserade Djurens Rätt Sveriges första veganmärkning, “100 % veganskt”. Idag, sex år senare, nylanseras märkningen under ett nytt namn och moderniserat utseende som bättre passar in i den veganska boom som just nu råder.

– Utbudet av veganska produkter, restauranger och caféer har exploderat under senare år, och allt fler intresserar sig för veganska produkter, även personer som inte konsumerar veganskt på heltid. Märkningen I’M VEGAN gör det enkelt för den medvetna konsumenten att hitta veganska produkter, säger Francesca Vilches, ansvarig för konsumentfrågor på Djurens Rätt.

Med märkningen har Djurens Rätt gjort det tråkiga jobbet åt konsumenterna: att granska  ingredienslistan och säkerställa att produkten uppfyller kraven för att räknas som vegansk. Märkningen gäller per produkt och alla företag som tillverkar eller importerar veganska livsmedel, kosmetika eller hushållsprodukter kan ansöka om märkning. Även renodlade veganska restauranger, caféer, bagerier och butiker kan bli veganmärkta.  

– Att vi säkerställer att djurförsök inte har använts för att framställa hygienartiklar och kosmetika gör märkningen I’M VEGAN unik. Många konsumenter vill använda produkter som är fria från både djurtester och animaliska ingredienser, märkningen I´M VEGAN visar konsumenten att produkten är helt djurvänlig, förklarar Francesca Vilches.

I dagsläget är närmare 40 företag anslutna till den nya märkningen, bland annat YiPin, Lejonet och Björnen och Fry’s.

Båda märkningarna, 100 % veganskt och I’M VEGAN, kommer att finnas på marknaden en tid framöver tills samtliga företag har övergått till den nya märkningen. För mer information om märkningen, se www.imvegan.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Djurens Rätts nya märkning "I'M VEGAN".
Djurens Rätts nya märkning "I'M VEGAN".
Ladda ned bild
Djurens Rätts nya märkning "I'M VEGAN"
Djurens Rätts nya märkning "I'M VEGAN"
Ladda ned bild

Länkar

Om

Djurens Rätt
Djurens Rätt
Adress: Hornsgatan 123
117 28 Stockholm

08 - 555 914 00http://www.djurensratt.se

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation med fler än 45 000 medlemmar. Vi är partipolitiskt obundna och arbetar för en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren. 

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

Glädjande att utredning föreslår införande av grovt djurplågeribrott11.2.2020 14:32:43 CETPressmeddelande

Grovt djurplågeribrott, med ett maximalt straff på fyra års fängelse, ska införas i brottsbalken för de allvarligaste fallen av djurplågeri. Det var huvudförslaget när landsbygdsminister Jennie Nilsson idag tog emot utredningen om straff och andra sanktioner vid brott mot djur. Förslaget är något som Djurens Rätt har framfört under lång tid och organisationen gläds åt att det nu kan bli verklighet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum