Djurens Rätt

Djurens Rätt vill inspirera till kycklingfritt tillsammans med Sveriges bästa vegankock

Dela

Idag lanserar Djurens Rätt en utmaning tillsammans med kocken Fredrik Kämpenberg för att inspirera konsumenter att göra fler goda och kycklingfria val. Med en passning till den gamla reklamjingeln “kyckling på fredag” siktar Djurens Rätt på att inspirera till en kycklingfri fredag!

Foto: Djurens Rätt
Foto: Djurens Rätt

Att välja bort kycklingen från tallriken är det bästa och enklaste sättet att göra skillnad för de miljontals turbokycklingarna som årligen föds upp i djurfabrikerna. Och som tur är går det att äta supergott med smak av kyckling, utan att en endaste fågel varit inblandad. Det vill Djurens Rätt inspirera konsumenterna till genom utmaningen “Kycklingfri fredag” tillsammans med kocken Fredrik Kämpenberg.

Utsedd till Sveriges bästa vegankock
Fredrik Kämpenberg tilldelades priset Sveriges bästa vegankock 2019 och är mästare i växtbaserad fine-dining, även kallad Plantable Cooking Contest. Kocken är inte vegan själv men är van vid vegetarisk matlagning och satsar mycket på lokalt och närproducerat.

Tillsammans med Fredrik visar Djurens Rätt hur enkelt och gott det kan vara att äta kycklingfritt genom tio olika recept som tagits fram exklusivt till utmaningen. De kycklingfria recepten är snabba och lätt igenkännbara kända vardagsrätter i kombination med en del exotiska recept. Exempel på några av rätterna som Fredrik tagit fram är chrispy chick*n burger, coq au vin (utan tupp) och flygande Jacob.

- Genom att delta i utmaningen får man under fyra fredagar testa att laga goda veganska alternativ till rätter som vanligtvis innehåller kyckling. Perfekt för de som vill sluta äta kyckling, eller minska konsumtionen, men vill fortsätta äta som vanligt, säger Coral Ricote, kampanjchef på Djurens Rätt. 

Här kan du anta Djurens Rätts utmaning och läsa mer om de kycklingfria recepten.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Djurens Rätt
Foto: Djurens Rätt
Ladda ned bild

Om

Djurens Rätt
Djurens Rätt
Adress: Hornsgatan 123
117 28 Stockholm

08 - 555 914 00http://www.djurensratt.se

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation med omkring 50 000 medlemmar. Vi är partipolitiskt obundna och arbetar för en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren. 

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

Historisk minskning av köttkonsumtionen under 2020 - 7,7 miljoner djur undvek att hamna på tallrikarna16.3.2021 13:37:49 CET | Pressmeddelande

Samtidigt som Djurens Rätt genom en ny informationskampanj återigen sätter sökarljuset på turbokycklingarnas utsatta situation, presenteras statistiken för fjolårets köttkonsumtion i Sverige. Under 2020 minskade den svenska köttkonsumtionen med hela 4,5 procent, vilket innebär en minskning om 7,7 miljoner färre individer som konsumerats på svenskarnas tallrikar jämfört med föregående år.

Djurens Rätt går ut med stor annonskampanj för att uppmärksamma turbokycklingarnas verklighet i djurfabrikerna15.3.2021 12:00:00 CET | Pressmeddelande

Idag går Djurens Rätt ut i en omfattande annonskampanj för att uppmärksamma konsumenter om turbokycklingarnas verklighet i köttindustrins djurfabriker. Detta i samband med återstarten av Djurens Rätts kampanj “99 miljoner”. Annonsen är i form av en seriestrip tecknad av Emanuel Garnheim och kommer bland annat att synas ute i kollektivtrafiken.

Djurens Rätt i gemensamt EU-upprop: Förbjud vilda djur på cirkus3.3.2021 13:00:00 CET | Pressmeddelande

I samband med Världsdagen för natur- och djurliv (World Wildlife Day) lanseras idag en gemensam EU-kampanj för att införa ett förbud mot vilda djur på cirkus i EU. En ny opinionsundersökning visar att 68 procent av européerna vill se ett sådant förbud. Bakom kampanjen står Djurens Rätt tillsammans med Eurogroup for Animals – en sammanslutning av ett 70-tal djurrätts- och djurskyddsorganisationer i Europa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum