Djurens RättDjurens Rätt

Djurens Rätts nya utmaning: Välj vego i påsk

Dela

I Veganuari uppmanade Djurens Rätt till att testa veganskt under en månad. Idag lanseras en ny utmaning där folk får chansen att enkelt kunna testa vego - denna gång över påsk.

Foto: Melina Reid
Foto: Melina Reid

Idag drar Djurens Rätts inspriationssajt Välj Vego igång med utmaningen “Välj Vego i påsk” för att uppmana fler att testa att ha en grön påsk.

- Många förknippar ju påsken med att äta ägg, och sill, med utmaningen vill vi visa att du inte behöver avstå från dina favoriter på påskbordet när du väljer vego. Många rätter går att veganisera och är supergoda, något många förvånas över, säger Francesca Vilches, konsumentansvarig på Djurens Rätt.

Den som anmäler sig till utmaningen får recept och inköpslista till påskhelgen samt massor med matnyttiga tips, till exempel vilket vegangodis påskägget kan fyllas med och pyssel utan fjädrar.

Utmaningen är helt kostnadsfri.

Recepten inkluderar allt från röror och sill till paj och efterrätter. Vissa recept delar populära matbloggaren och entreprenören Gustav “Jävligt Gott” Johansson med sig av från sin kokbok Vegansk Husmanskost.

- Många tror att det behöver vara svårt att äta växtbaserat över påsk och tror att de måste kompromissa med sina traditioner och med festen utan ägg. Men så är det inte alls! Du kan mycket väl behålla de traditionella rätterna, ja till och med ägghalvorna, fast fixade på lite nya hållbarare sätt. Tro mig, det blir jävligt gott!, säger Gustav Johansson.

Anmälan till “Välj Vego i påsk”är nu öppen och går att hitta här.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Melina Reid
Foto: Melina Reid
Ladda ned bild

Länkar

Om

Djurens Rätt
Djurens Rätt
Adress: Hornsgatan 123
117 28 Stockholm

08 - 555 914 00http://www.djurensratt.se

Väljvego.se är Djurens Rätts inspirationssajt som gör det lätt att välja vego!

 

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

Framgång i djurskyddsarbetet för katter28.5.2020 09:09:01 CESTPressmeddelande

Jordbruksverket har beslutat om nya djurskyddsregler om hållning av hundar och katter. Den 15 juni börjar de nya reglerna att gälla. En viktig del av den nya föreskriften är att det blir tuffare krav på att djurhållare måste se till att katter inte förökar sig oplanerat. Katter som rör sig fritt utomhus bör vara kastrerade, steriliserade eller på annat sätt förhindrade från att kunna föröka sig okontrollerat. Organisationen Djurens Rätt, som länge arbetat med frågan gläds åt beslutet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum