Dogge först ut i Håll Sverige Rents utmaning

Dela

Artisten Dogge Doggelito var först att nappa på Håll Sveriges Rents utmaning: ”Vem gör snyggast plastkast?” "Kanske kan en sån här film få folk att tänka till", säger Dogge Doggelito.

Artisten Dogge Doggelito var först att nappa på Håll Sveriges Rents utmaning: ”Vem gör snyggast plastkast?”
Artisten Dogge Doggelito var först att nappa på Håll Sveriges Rents utmaning: ”Vem gör snyggast plastkast?”

Årets upplaga av Håll Sverige Rents Skräpplockardagar blir rekordstort. Redan nu är över 780 000 deltagare anmälda för att plocka skräp under perioden mars-maj. Det är 70 000 fler än i fjol. Som sannolikt det största corona-säkra evenemanget i år, i kombination med att så många unga under så lång tid studerat hemifrån, är Skräpplockardagarna viktigare än någonsin.
"Jätteroligt med det stora engagemanget. Men än finns det plats för fler att anmäla sig", säger Johanna Ragnartz, VD för Håll Sverige Rent.

För att skapa uppmärksamhet och väcka engagemang kring Skräpplockardagarna utmanar Håll Sverige rent idrottare, föreningar, barn, unga och vuxna att filma när någon snyggt kastar, skjuter eller slänger skräp i en papperskorg. Filmerna läggs sedan upp på sociala medier och en jury kommer att belöna den som gör det snyggaste plastkastet med ett hemligt pris.
"Vi tror att många, till exempel idrottare som inte kunnat tävla på bra länge, känner att vår utmaning är spännande och att många samtidigt vill bidra till en bättre miljö", säger Johanna Ragnartz.

Artisten Dogge Doggelito var först ut med att anta Håll Sverige Rents utmaning.

"Håll Sverige Rent är en organisation man känner till sedan barnsben. Jag hjälper med stolthet till om det kan få folk att lära sig att hålla rent. Jag tror på att utbilda människor och visa hur det ser ut", säger Dogge Doggelito.

Själv är han ofta ute i naturen med sina hundar och störs av att där finns så mycket skräp.
"Det finns inget tråkigare än när det ligger plast och chipspåsar i naturen. Folk som slänger skräp tänker antagligen att andra tar hand om det, men det blir ju naturen som gör det. Skräp förmultnar inte och påverkar djurlivet negativt", säger Dogge Doggelito.

Dogges bidrag kan du se här: https://youtu.be/kU-vXghI1lU

Så här genomför du utmaningen:

1. Hitta skräp, typ en plastflaska (men inte pant), en yoghurtburk, en plastkork eller liknande.

2. Låt någon filma när du snyggt kastar/skjuter/slänger den till en papperskorg.

3. Lägg upp i ett offentligt inlägg på sociala medier och tagga med #skräpplockardagarna, #plastkast och hsr.se/skrapplockardagarna

4. Utmana vänner och idrottsföreningar.

Klart!

PS. Vill du anmäla ditt ungdomslag/förening till att delta i Skräpplockardagarna – barn och ungas stora kampanj mot nedskräpning, klicka här: hsr.se/skrapplockardagarna

Juryn består av Skräpplockardagarna-teamet på Håll Sverige Rent. Sista dag för att delta i utmaningen är 31 maj.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Artisten Dogge Doggelito var först att nappa på Håll Sveriges Rents utmaning: ”Vem gör snyggast plastkast?”
Artisten Dogge Doggelito var först att nappa på Håll Sveriges Rents utmaning: ”Vem gör snyggast plastkast?”
Ladda ned bild

Om

Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Twitter

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

Håll Sverige Rent och Acamp lanserar ”Clean Camping”21.6.2021 13:33:02 CEST | Pressmeddelande

Försäljningen av husbilar har skjutit i höjden under de senaste två åren och stora campingplatser rapporterar om högt bokningstryck redan innan säsongen har börjat på riktigt. Förra året larmades det från flera håll i landet om en ökad mängd nedskräpning till följd av att fler valde att turista i naturen. Därför lanserar Acamp och Håll Sverige Rent nu initiativet Clean Camping för att förebygga nedskräpning i naturnära områden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum