Åklagarmyndigheten

Dom har meddelats i mål om polisskott i Stockholm

Dela

Stockholms tingsrätt har i dag meddelat dom i det ärende där en 20-årig man sköts till döds i Stockholms innerstad i augusti 2018. Tingsrätten frikänner de tre som åtalats för brott. Chefsåklagare Martin Tidén lämnar följande kommentar till domen.

- Domen är omfattande och det kommer att ta tid att läsa och analysera alla delar. Efter att jag har gjort det tar jag ställning till om jag väljer att överklaga eller inte, säger chefsåklagare Martin Tidén.

Målnummer i Stockholm tingsrätt: B 10655-18.

Tingsrättens pressmeddelande om domen 

Kontakt

Martin Tidén har inte möjlighet att vara tillgänglig för media för att kommentera domen ytterligare.

Presstjänsten
010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum