Åklagarmyndigheten

Dom i ärende om förberedelse till mord

Dela

I dag klockan 11 meddelar Södertörns tingsrätt dom i ett ärende där fem män åtalats för bland annat förberedelse till mord på två andra personer. Åklagaren är tillgänglig för media.

Fem män åtalades för att ha planerat att mörda två män som har kopplingar till kriminella nätverk. En av de åtalade männen har en ledande position i ett annat kriminellt nätverk. Under pågående rättegång i mitten av april fick förhandlingen tillfälligt avbrytas när ett 30-tal personer försökte bryta sig in i rättegångssalen.

Tingsrättens målnummer: B 12243-20.

Kontakt

Kammaråklagare Helena Nordstrand, 010-562 59 94, tillgänglig i dag kl. 13-13.30.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Vice riksåklagaren kommenterar JO-beslut i Palmeärendet22.6.2021 10:49:50 CEST | Pressmeddelande

Justitieombudsmannen, JO, har i dag meddelat sitt beslut av granskningen efter pressträffen där åklagaren berättade varför han lade ned förundersökningen om mordet på statsminister Olof Palme. JO menar att det var godtagbart att åklagaren namngav den misstänkta personen. JO är däremot mycket kritisk till hur åklagaren presenterade sitt beslut att lägga ned förundersökningen. Vice riksåklagare Katarina Johansson Welin kommenterar JO:s beslut.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum