Åklagarmyndigheten

Dom i ärende om grova narkotikabrott

Dela

I dag den 24 maj kl. 11 meddelar Stockholms tingsrätt dom i ett ärende om synnerligen grova narkotikasmugglingar och synnerliga grova narkotikabrott under perioden juni 2018 till och med maj 2019. Åklagarna är tillgängliga för media.

Den åtalade misstänks ha ingått i en organiserad och storskalig verksamhet som smugglat stora mängder heroin och kokain från Nederländerna till bland annat Skandinavien. Den åtalade personen överlämnades från Nederländerna till Sverige via en europeisk arresteringsorder i februari 2020.

Åtalet har nära kopplingar till det så kallade SIGMA-målet där dom från Hovrätten för Västra Sverige kommer att meddelas den 15 juni 2021. Det var genom en internationell samverkan med ett flertal länder i Europa, bland annat Polismyndigheten i Nederländerna, som Tullverket kom ärendet på spåret. Ärendet är det största som Tullverket har utrett där hittills 14 personer dömts till långa fängelsestraff av tingsrätten i Göteborg.

Målnummer i Stockholms tingsrätt B 2732-20.

Kontakt

Vice chefsåklagare Anna Svedin och kammaråklagare Karolina Lindekrantz vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet är tillgängliga i dag måndag kl. 13-14.

Anna Svedin, 010- 562 73 22.

Karolina Lindekrantz, 010-562 54 69.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Vice riksåklagaren kommenterar JO-beslut i Palmeärendet22.6.2021 10:49:50 CEST | Pressmeddelande

Justitieombudsmannen, JO, har i dag meddelat sitt beslut av granskningen efter pressträffen där åklagaren berättade varför han lade ned förundersökningen om mordet på statsminister Olof Palme. JO menar att det var godtagbart att åklagaren namngav den misstänkta personen. JO är däremot mycket kritisk till hur åklagaren presenterade sitt beslut att lägga ned förundersökningen. Vice riksåklagare Katarina Johansson Welin kommenterar JO:s beslut.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum