Åklagarmyndigheten

Dom i ärende om mutbrott i Region Skåne

Dela

I dag fredag kl. 11 meddelar Malmö tingsrätt dom i det ärende där fyra personer stått åtalade för mutbrott i samband med en it-upphandling i Region Skåne. Åklagaren är tillgänglig för media efter lunch.

Åtalet omfattar en person som misstänks för grovt givande av muta och två personer anställda av Region Skåne för grovt tagande av muta samt en ytterligare anställd i regionen för brottet handel mot inflytande. Upphandlingsvärdet låg på storleksordningen ca 1 miljard kronor.

Målnummer i Malmö tingsrätt: B 12749-20. 

Kontakt

Kammaråklagare Thomas Forsberg vid Riksenheten mot korruption är tillgänglig i dag fredag kl. 12.30-13 på 010-562 53 68.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum