Åklagarmyndigheten

Dom i ärende om mutbrott i Region Skåne

Dela

Fredag den 1 april kl. 11 meddelar Malmö tingsrätt dom i det ärende där tre personer är åtalade för mutbrott i samband med en it-upphandling i Region Skåne. Åklagaren är tillgänglig för media när dom meddelats.

Två personer anställda av Region Skåne åtalades för grovt tagande av muta och grov trolöshet mot huvudman och en person åtalades för grovt givande av muta och anstiftan alternativt medhjälp till grov trolöshet mot huvudman. Upphandlingsvärdet låg i storleksordningen ca 1 miljard kronor.

Rättegången i Malmö tingsrätt fick tas om på grund av en jävig nämndeman och den nya huvudförhandlingen avslutades den 8 mars 2022.

Målnummer i Malmö tingsrätt: B 8144-21.

I en tidigare version av pressmeddelandet var antalet åtalade personer fel i ingressen.

Kontakt

Kammaråklagare Thomas Forsberg vid Riksenheten mot korruption är tillgänglig på fredag den 1 april kl. 13–14 på 010-562 53 68.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum