Åklagarmyndigheten

Dom i ärende om synnerligen grovt narkotikabrott

Dela

I morgon fredag den 17 juni klockan 11 meddelar Svea hovrätt dom i ett ärende där en man åtalats för att bland annat ha varit administratör av den nu nedsläckta narkotikamarknadsplatsen Flugsvamp 2.0 på Darknet. Polis och åklagare är tillgängliga för media.

En man åtalades i februari 2020 för synnerligen grovt narkotikabrott och grovt penningtvättsbrott för att ha varit ansvarig för marknadsplatsen Flugsvamp 2.0 och för att ha hanterat brottsutbytet därifrån. Han friades i dessa delar, eftersom tingsrätten inte ansåg det styrkt att han varit administratör för sidan. Åklagaren överklagade till hovrätten.

När förhandlingarna avslutades i hovrätten tidigare i år beslutade hovrätten samtidigt att mannen skulle häktas, vilket antyder att hovrätten gör en annan bedömning än tingsrätten. Nu kommer hovrättsdomen.

Hovrättens målnummer: B8606-20.

Pressmeddelande från Åklagarmyndigheten vid åtal.

Kontakt

Annika Wennerström, kammaråklagare, 010-562 55 58.

Björn Eriksson, kriminalinspektör Polismyndigheten, via pressekreterare Nadia Jaber, 010-563 49 39.

De finns tillgängliga på telefon klockan 13–14 i morgon fredag.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum