Åklagarmyndigheten

Dom i mål där chaufför är åtalad efter bussolycka utanför Sveg

Dela

På onsdag den 17 april meddelar Borås tingsrätt dom i ett ärende där en busschaufför är misstänkt för vårdslöshet i trafik, vållande till annans död och vållande till kroppsskada efter en bussolycka. Åklagaren är tillgänglig för media via telefon när dom har meddelats.

Tre personer omkom och flera skadades i olyckan utanför Sveg den 2 april 2017. Huvudförhandlingen avslutades i mars 2019 i tingsrätten och på onsdag kl. 11 meddelas dom.

Målnummer Borås tingsrätt: B 2412-18

Pressmeddelande när åtal väcktes

Kontakt

Åklagaren som var förundersökningsledare i ärendet har slutat sin tjänst på Åklagarmyndigheten.

Istället finns chefsåklagare Stefan Ekeroth på Åklagarkammaren i Östersund tillgänglig för media kl. 12-13 på onsdag 17 april, 010-562 67 68.

Presstjänsten
010-562 50 20

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum