Åklagarmyndigheten

Dom i mål där man är åtalad för mord i Linköping

Dela

Linköpings tingsrätt meddelar dom i dag fredag 1 oktober kl. 11 i det mål där en 40-årig man är åtalad för mord på en 44-årig kvinna på resecentrum i Linköping den 15 april i år. Åklagaren är tillgänglig för media när dom meddelats.

Målnummer i Linköpings tingsrätt: B 1656-21.

Kontakt

Vice chefsåklagare Malin Axelsson är tillgänglig för media på 010-562 58 14 kl. 11.50–13.30 i dag, fredag.

Pressmeddelande 3 september när åtal väcktes


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Dom i omfattande sexualbrottsärende i Linköping28.10.2021 13:41:21 CEST | Pressmeddelande

Göta hovrätt har i dag torsdag meddelat dom i ett mål om 36 våldtäkter mot fyra kvinnor. Dessutom döms den 29-åriga mannen för fyra fall av grovt olaga tvång, tre fall av försök till grovt olaga tvång, grov utpressning, två fall av försök till grov utpressning och försök till utpressning mot flera personer. Hovrätten fastställer tingsrättens dom och mannen döms till åtta års fängelse. Åklagaren är tillgänglig för media.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum