Åklagarmyndigheten

Dom i mål om grovt artskyddsbrott m.m. - uppdaterad

Dela

Uppdateringen gäller nytt datum för domen. Lunds tingsrätt meddelar den 25 augusti dom i ett mål där en man åtalats för grovt artskyddsbrott, brott mot djurskyddslagen, smuggling och djurplågeri. Åklagaren är tillgänglig för media när dom meddelats.

Mannen är åtalad för att under flera års tid bland annat ha smugglat, köpt, sålt och förvarat djur utan tillstånd. Ytterligare en man åtalas för inblandning i några av brotten.

Målnummer i Lunds tingsrätt: B 1575-18.

Kontakt

Kammaråklagare Christer Forssman är tillgänglig för media på telefon den 25 augusti kl. 13-15, 010-562 61 77.
 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum