Åklagarmyndigheten

Dom i mål om grovt narkotikabrott i Göteborg

Dela

I morgon tisdag den 13 juli meddelar Göteborgs tingsrätt dom i ett ärende där fyra män åtalats för grovt narkotikabrott gällande ett mycket stort antal överlåtelser av kokain.

Utredningen har kunnat identifiera 745 misstänkta köpare som blivit viktiga möjliggörare för grov organiserad brottslighet. Drygt 80 köpare har delgivits misstanke varav ett trettiotal har tagits på bar gärning direkt efter en överlåtelse.

Målnummer i Göteborgs tingsrätt: B 6905-21. 

Kontakt

Kammaråklagare Johan Udén på Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet är tillgänglig för media i morgon tisdag kl. 11.30-12.30 på 010-562 70 47. 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum