Åklagarmyndigheten

Dom i mordärende i Ånge

Dela

Sundsvalls tingsrätt har i dag meddelat dom i ett ärende där fyra män var åtalade för inblandning i mord på en 20-årig man i Ånge i december i fjol. Tingsrätten dömer en av männen för mord och de övriga för bland annat rån. Åklagaren lämnar här en kort kommentar till domen.

– Alla personer döms för inblandning i olika delar av händelseförloppet. Jag kan konstatera att tingsrätten gått på vår linje när det gäller den man som är åtalad och nu dömd för mord. De andra är dömda för bland annat rån och medhjälp till grov stöld. Vi kommer nu att gå igenom domen noggrant och sedan ta ställning till om vi väljer att överklaga eller inte, säger kammaråklagare Christina Edlund Nilsson.

Målnummer Sundsvalls tingsrätt B 3000-19

Åklagaren har inte möjlighet att lämna mer kommentarer och är inte tillgänglig för media.

Pressmeddelande vid åtal 28 juli 2020


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum