Åklagarmyndigheten

Dom i mordärende i Hjärsta, Örebro

Dela

På onsdag den 6 maj kl. 11 meddelar Örebro tingsrätt dom i ett mål där en man åtalats för mord på en kvinna i Hjärsta i maj 2018. Den åtalade mannen var tidigare häktad men försattes på fri fot av tingsrätten den 15 april 2020. Åklagarna är tillgängliga för media en kort stund på onsdag eftermiddag.

Målnummer i Örebro tingsrätt: B 2705–18.

Kontakt

Förundersökningsledare, kammaråklagare Åsa Hiding och kammaråklagare Therese Johansson, är tillgängliga per telefon kl. 15.30-16 på onsdag den 6 maj.

Åsa Hiding 010-562 66 35
Therese Johansson 010-562 54 08

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum