Åklagarmyndigheten

Dom i mordärende i Örebro

Dela

I dag har Örebro tingsrätt meddelat dom i ärendet som rör mordet på en 97-årig kvinna i Örebro. Åklagaren i ärendet ger en kommentar.

Åklagaren hade åtalat en 46-årig man för mordet på en 97-årig kvinna i Örebro hösten 2021. Mannen dömdes i dag till 18 års fängelse av Örebro tingsrätt.

– Jag konstaterar att tingsrätten delar min uppfattning att bevisningen mot den åtalade är tillräckligt stark för att fälla honom för mord, säger kammaråklagare Therese Johansson.

– Tingsrätten har en annan syn på brottets straffvärde där jag har yrkat att den åtalade skulle dömas till livstids fängelse. Jag kommer att läsa domen noggrant och därefter ta ställning till om jag ska överklaga.

Den 97-åriga kvinnan försvann förra hösten och efter eftersökningar påträffades hon död i Svartån.

Therese Johansson kommer på grund av andra åtaganden inte vara tillgänglig för frågor eller intervjuer under dagen.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum