Åklagarmyndigheten

Dom i sexualbrottsärende mot flera barn

Dela

På torsdag den 4 juli kl. 11 meddelar Stockholms tingsrätt dom i ett ärende där tre kvinnor och tre män är åtalade för att ha utsatt barn för sexuella övergrepp både fysiskt och via internet. Åklagarna är tillgänglig för media.

De misstänkta kommer från Stockholms län, Gävleborgs län, Blekinge och Östergötland. Sammanlagt är tolv målsägande identifierade.

Brottsmisstankarna är våldtäkt mot barn, sexuella övergrepp mot barn, utnyttjande av barn för sexuell posering, barnpornografibrott, sexuellt ofredande och kränkande fotografering. Det handlar i huvudsak om nätbaserade övergrepp men även misstänkta övergrepp i det fysiska rummet. En av huvudfrågorna i målet rör det straffrättsliga ansvaret vid så kallade förinspelade övergrepp.

Målnummer Stockholm tingsrätt: B 11206-18.

Kontakt

Kammaråklagare Emelie Källfelt, 010-562 55 59.

Kammaråklagare Annika Wenneström, 010-562 55 58.

Tillgängliga torsdag den 4 juli kl. 12.00-13.30.

Presstjänsten
010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum