Åklagarmyndigheten

Dom meddelas i mål om mord i Husum 1996

Dela

På tisdag den 19 juli kl. 11 meddelar Hovrätten för Nedre Norrland dom i det resningsärende där en man är misstänkt för mord på en 16-årig flicka. Åklagaren är tillgänglig för att kort kommentera domen när den meddelats.

Hovrätten beslutade efter rättegången att mannen ska fortsätta vara häktad.

Målnummer i hovrätten: B 852-22.

Information från Hovrätten för Nedre Norrland.

Riksåklagarens kommentar vid beslut.

Pressmeddelande från Högsta domstolen vid beslut. 

Kontakt

Kammaråklagare Stina Sjöqvist är tillgänglig den 19 juli för korta kommentarer från media på telefon kl. 11–11.30, 010-562 64 25. Dessa intervjuer bokas inte i förväg.

Hon är även tillgänglig för filmade intervjuer kl. 11.30–12 utanför entrén till Åklagarkammaren i Sundsvall, Norra Tjärngatan 6. Dessa intervjuer måste bokas i förväg. Mejla din förfrågan senast tisdag 19 juli kl. 9 till kommunikation@aklagare.se. För att så många som möjligt ska få ställa frågor är varje intervju max 5 minuter.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum