Åklagarmyndigheten

Dom meddelas i mål om terroristbrott i Visby

Dela

På tisdag den 6 december kl. 11 meddelar Gotlands tingsrätt dom i det mål där en 33-årig man är åtalad för terroristbrott genom mord och för förberedelse till terroristbrott genom förberedelse till mord. Åklagaren är tillgänglig för media när dom meddelats.

Målnummer i Gotlands tingsrätt: B 808-22.

Kontakt

På tisdag den 6 december är Henrik Olin, kammaråklagare på Riksenheten för säkerhetsmål, tillgänglig för media på telefon kl. 12—13, 010-562 59 47. Till telefonintervjuerna behövs ingen föranmälan.

Möjlighet finns även för kortare fysiska intervjuer. Anmäl ditt intresse till kommunikation@aklagare.se senast den 5/12 kl. 9 för att boka en fysisk intervju. Då meddelas tid och plats. 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum