Åklagarmyndigheten

Dom meddelas i omfattande ärende med svarta lägenhetskontrakt

Dela
På torsdag den 12 maj kl. 11 meddelar Stockholms tingsrätt dom i ett mål där två kvinnor är åtalade för grovt brott mot jordabalken. Enligt åtalet har de i synnerligen stor omfattning sålt och förmedlat svarta lägenhetskontrakt i Stockholm under cirka fem år. Åklagaren är tillgänglig för media när dom meddelats.

Utöver de två förmedlarna är också 13 personer som sålt hyreskontrakt åtalade. Hela verksamheten som omfattas av åtalet har omsatt åtminstone 12 miljoner kronor. Det är en av de största utredningarna som någonsin gjorts för brott mot jordabalken.

Målnummer i Stockholms tingsrätt: B 6971-20. 

Kontakt

Kammaråklagare Henrik Söderman är tillgänglig för media på torsdag 12 maj kl. 13-14.30 på 010-562 54 84.

Läs mer om jordabalken här.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum